Mehmet Nuri Ersoy: TL’nin değer kaybı turizmi olumlu etkiliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TL’deki değer kaybının turizmi ve ihracatı olumlu etkilediğini söyledi.

Mehmet Nuri Ersoy: TL’nin değer kaybı turizmi olumlu etkiliyor

Katar’a bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada Al Jazeera televizyonuna açıklamalarda bulundu.

banner111

Pandemide Türkiye’nin, turizmde rekabet halinde olduğu İspanya ve Yunanistan’dan daha az etkilendiğini söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, yaşanan zor sürecin sonunda turizm sektörünün iyileşme yoluna girdiğini ifade etti.

2023 turist hedefi 50 milyona çekildi

Bakan Ersoy’un Al Jazeera’ya yaptığı açıklama, Türkiye’nin 2023 turist hedefini aşağıya çektiğini de gösterdi. Ersoy açıklamasında, 2023’te 50 milyon turist ağırlamayı ve 50 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Katar'ın "yatırım gücüne" dikkat çekti

Açıklamalarında Ege bölgesindeki turizm projelerin (Çeşme ve Didim turizm projeleri) değinen Ersoy, bu projelerin Türkiye’de ekonomiye 50 yıl hizmet edeceğini söyledi. Ersoy’un konuyla ilgili olarak Katar’ın yatırım gücüne vurgu yapması dikkat çekti.

"TL'nin değer kaybı turizmi olumlu etkiliyor"

Son günlerde Türk Lirasında yaşanan hızlı değer kaybı ile ilgili de değerlendirme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ihracat ve turizm ile TL’deki değer kaybı arasında ters ilişki olduğunu, TL değer kaybettiğinde ihracatın arttığını, turizmin de olumlu etkilendiğini kaydetti. Ersoy, TL değer kaybettiğinde daha kaliteli ürünlerin pazarlanabildiğine dikkat çekti.

"Arap turistler daha fazla harcıyor"

Türkiye’ye gelen Arap turistlerin diğer turistlerden daha fazla harcama yaptığını belirten Ersoy, Arap turist sayısında gerileme olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83