Romanların tercihi yine Antalya

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Romanya’dan Antalya’ya gelen kişi sayısı 260 binden 350 bine çıkacak” dedi.

Romanların tercihi yine Antalya

Romanya’nın başkenti Bükreş’te 23-26 Şubat tarihleri arasında yapılan Uluslararası turizm fuarı TTR2023’de Alanya tanıtım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, fuarda Alanya’yı temsil ediyor. 19 milyon nüfuslu Romanya’nın Türkiye için büyük potansiyel oluşturduğunu söyleyen Dahaoğlu, rezervasyon sayılarına bakıldığında Alanya’ya bu ülkeden gelecek olan turist sayısında önemli bir artış olduğunu söyledi. Acentelerin, fuara özel indirimli satışlar ve özel kampanyalar düzenlediklerini belirten Dahaoğlu, tur operatörleri ve acente temsilcileriyle yaptığı görüşmeler ışığında şu bilgileri aktardı:

‘DEPREMİN ETKİSİ ÇOK DÜŞÜK’

Romanya’da düzenlenen uluslararası fuarın nabzını ölçüyoruz. Fuarın ilk 2 günü iş insanları için, son 2 günü ise halka açık olacak. Christian Tour Türkiye Genel Müdürü Şaban Atalar ile yaptığımız görüşmeye istinaden ekim, kasım ve aralık aylarında satışların iyi geçtiğini, ocak ayından itibaren durgunluk olduğunu, az da olsa bu durgunluğun depremden kaynaklandığını söyledi. 2023 yılında haftada 32 uçak planlamaları var. Atalar, kendilerine ait olan Animawings havayolu şirketi ile ve Corendon’dan da koltuk alarak Antalya’ya 70 bin kişi taşıyacaklarını söyledi. 2022’deki taşıdıkları yolcu sayısı 42 bin ile sınırlı kalmış.

‘ODEON TOURS ANTALYA HEDEFİ 55 BİN YOLCU’

Odeon Tours, Romanya pazarında ilk yılları olmasına rağmen başarılı bir grafiğe sahip. Türk Hava Yolları (THY), Corendon ve Fly Lili’den koltuk almışlar. 2023’de Antalya’ya taşıyacakları turist sayısını 55 bin kişi olarak planlamışlar. Romanya’nın 7 şehrinden Antalya’ya uçuş planlamaları var. Odeon Tours Türkiye Ürün Satın Alma Direktörü Egemen Tunçel, sadece Türkiye değil Romanya’dan diğer ülkelere de paket turlar yaptıklarını dile getirdi.

banner111

'DERTOUR SATIŞLARININ YÜZDE 35'İ ALANYA'

Almanya’dan DerTour’un Türkiye satışları da tüm hızıyla sürüyor. DerTour Türkiye Kontrat Müdürü Gözde Günal Temiz, 2022’de 34 bin kişiyi Antalya’ya getirdiklerini, 2023 hedeflerinin ise 46 bin olduğunu belirtti. DerTour, Romanya’nın 12 şehrinden uçuş gerçekleştiriyor. Lokal acente sayısı ile Romanya’daki en geniş acente ağına sahip.  HiSky havayolu şirketi ile çalışıyorlar. 2022 Kasım ayında Bükreş’te yapılan turizm fuarından sonra şu ana kadar rezervasyon rakamları 2022’ye göre yüzde 60 daha yüksek seviyede. Ön rezervasyon satışlarının yüzde 35’i Alanya olarak görünüyor.

'FİBULA KENDİ HAVAYOLU ŞİRKETİNİ KURUYOR'

Romanya pazarında söz sahibi olan köklü Türk firması Fibula Travel'ın Romanya Genel Müdürü Muharrem Mavisu, Antalya’ya 2022’de 38 bin yolcuyu taşıdıklarını söyledi.  2023 hedefleri ise 50 bin kişi. Romanya’nın 12 farklı şehrinden uçacaklarını dile getirdi. 2023 yılı içerisinde kendi havayolu şirketlerini kurmayı planlıyorlar. 

Türkiye satışı yapan önemli tur firmalarından biri de Karpaten Turizm. Bu firma başarılı reklam çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

'ANTALYA HEDEFİ 360 BİN ZİYARETÇİ'

Alanya’da bulunan otellerin tanıtımı için fuarda bulunan yetkililere Alanya tanıtım materyalleri desteği veriyoruz. Genel rakamlara bakacak olursak, geçen yıl Romanya’dan Antalya’ya 260 bin kişi gelmiş. Ön rezervasyonlardaki hareketliliğe oranlandığında bu rakamın 350 bin ziyaretçi sayısına ulaşacağı tahmin ediliyor. Romanya’dan Türkiye’ye kara yoluyla Ege bölgesine gelen kişi sayısının fazla sayıda olması dikkat çekiyor. Ayrıca Romanya, Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler arasında 7. sırada.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83