Rusya'dan Alanyalı turizmciyi üzecek haber

Salgın kısıtlamaları ve fiyat nedeniyle, Rusya’da yaz tatiline çıkanların yüzde 95’inin ülke içini tercih ettiği belirtildi.

Rusya'dan Alanyalı turizmciyi üzecek haber

Yaz tatili yapan Rusya vatandaşlarının yalnızca yüzde 5’i bu sene yurt dışını tercih etti. TürkRus’un Tutu.ru’dan aktardığı verilere göre, bu yaz tatile çıkan Rusya vatandaşlarının yüzde 95’i yurt içi sahillerine gitti. Rusya içinde tatilin daha ucuz olması ve salgın kısıtlamaları nedeniyle çoğu kişinin yurt içinde tatil yapmayı tercih ettiği belirtiliyor.

En popüler yurt içi destinasyonlarının başında yine Moskova ve Simferopol geliyor. Bu kentleri Soçi ve St.Petersburg takip ediyor.

banner111

Aviasales sitesi PR Müdürü Yanis Dzenis, yazın ülke içinde uçak biletlerinin yüzde 70’inin Moskova, St.Petersburg ve Karadeniz sahillerine satıldığı bilgisini verdi. Dzenis, yurt dışında tatil fiyatlarının Rusya'ya göre ortalama yüzde 10-15 pahalı olduğunu aktardı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze ise önümüzdeki yılbaşı ve Noel tatilleri için Rusya’da tur paketi satışlarının çok düşük olduğunu, turistlerin olası yeni salgın kısıtlamalarından çekindiklerini ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83