Turizm Bakanı Ersoy, Alanya'da hedefleri açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alanya'da turizmcilerle bir araya geldi. Ersoy, 2028'e kadar turizm gelirlerinde üçüncülüğe yükselme ve 100 milyar dolar gelir elde etme hedefi koyduklarını açıkladı.

Turizm Bakanı Ersoy, Alanya'da hedefleri açıkladı

Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin 2025'te 2 katına çıkacağını ve Alanya-Antalya otoyolunun da önümüzdeki yıllarda tamamlanacağını söyleyen bakan Ersoy, sürdürülebilir turizm için arıtma altyapısının geliştirilmesi ve halk plajlarının artırılması gerektiğini vurguladı. Ersoy, bakanlık olarak kazı bütçesini 2019'da 36,7 milyon TL'den 2023'te 6 milyar liraya çıkardıklarını açıkladı. Öte yandan, Antalya'da 21 noktada kazı çalışmalarını desteklediklerini ve gece müzeciliği başlatacaklarını söyledi.

banner111

Bakan Ersoy'un açıklamaları şu şekilde:

  • "2028'de 100 milyar dolar hedefimiz var. Bunu da aşama aşama bütün planları zamanın da ve adımları yerinde atarak gerçekleştireceğiz."
  • "Arkeolojik çalışmaları 12 aya çıkardık. Son 60 yılda gerçekleştirdiğimiz kazı işini gelecek 4 yılda gerçekleştireceğiz."
  • "Gece müzeciliği ile şehir merkezi ve yakın olanlar başta olmak üzere yavaş yavaş yoğunluğuna göre bunu yayacağız. Bu çalışmaları bu yıl tamamlayıp aşamalı şekilde gece müzeciliğini başlatacağız."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83