Turizm sektörünü ilgilendiren müjdeli haberi Alanya'ya Başkan Toklu duyurdu

Turizm sektörünü ilgilendiren müjdeli haberi Alanya'ya  Başkan Toklu duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir İş Dünyası Buluşmasında turizm sektörüne ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Turizm camiasını yakından ilgilendiren önemli gelişmeyi Alanya'da ki turizmcilere duyuran AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu;

banner111

"İzmir İş Dünyası Buluşmasında turizm sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Nureddin Nebati, "Turizmin 12 aya ve ülke çapına yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda; turizm sektöründe çalışan personelin tüm yıl çalışabilmesi ve nitelikli personel istihdamının kalıcı hale getirilmesi için yeni bir destek sistemi düzenliyoruz." dedi. Alanya'mızın bacasız sanayisi turizmin sürdürebilirliğini arttırmak, turizmi 12 aya çıkarabilmek bölgemiz için oldukça önemli. Turizm tesislerine, yaz ve kış sezonlarında çalışmaları durumunda SGK prim desteği Devletimiz tarafından sağlanacak. Böylelikte turizm sektöründe istihdamı korumuş olacağız. 

Bu destek kapsamında, prime esas kazanç alt sınırının iki katını geçmemek şartıyla, bildirilen prime esas kazanç üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamını hazinece yani hükümetimizce karşılanacak. Hükümetimiz her zaman işçinin ve iş verenin yanında olmuştur. Turizmin 12 aya yayılması için beklediğimiz, dile getirdiğimiz bir teşkivikti. Alanya'mızı yakından ilgilendiren söz konusu iyileştirmeler ve desteklerle çok daha fazla tesisimiz kışın açık kalabilecek. Buda istihdamın artmasına mevsimsellikten dolayı turizm sektörümüzün yaşadığı iş gücü kaybının önüne geçecektir. 

Turizm sektörümüze hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2023, 16:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83