Güneş gözlüğü ile parçalı Güneş tutulmasını, görmek istediler

Turizm kenti Antalya’da, yılın son Güneş tutulmasını izlemek isteyen vatandaşlar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili varyanta akın etti. Tutulmayı güneş gözlüğü ve çıplak gözle izlemeye çalışanlar kadar, hiçbir şey olmamış gibi denize girenlerin de olduğu görüldü.

Güneş gözlüğü ile parçalı Güneş tutulmasını, görmek istediler


2022 yılının ikinci Güneş tutulması Türkiye’de 12.40 ile 15.05 arasında yaşanıyor. Yaşanacak olan tutulmada, Güneş'in yaklaşık yüzde 50'sinin Ay tarafından örtüleceği belirtildi. Türkiye’nin bir çok kentinden görülebilen parçalı Güneş tutulması Antalya’da da ilgi gördü. Yaklaşık 3 saat süren tutulma olayını görmek isteyenler varyant seyir terasına geldi. Tutulmayı çıplak gözle görmeye çalışanlar kadar gözlük camından bakanlarda oldu. 25 dereceyi bulan sıcak hava altında, tutulmayı görmek isteyen vatandaşlar büyük çaba sarf etti. Bazı vatandaşlar cep telefonundan bazıları dürbünle tutulmayı görmek için çabaladı. Varyantta tutulmayı izlemek için çabalayanlar kadar, kumsalda hiçbir şey olmamış gibi denize girmeye devam edenlerin olduğu görüldü.

"Güneş gözlüğü ile deniyorum"
Tutulmayı izleme çalışan Öznur Balyüz, “ Güneşin tutulacağı saatleri bildiğimiz için daha iyi görebilmek için buraya geldik. Ama tutulmaya dair çok bir şey göremiyoruz. Önümüzde zaman var ama bakmaya devam edeceğiz. Güneş gözlüğü ile deniyorum ben ama göremedim. Çok az bir pus var. Yine de bu manzara önünde fotoğraf çektiriyorum” dedi.
"Doğa olayını kaçırmak istemedim"
Fotoğraf çeken Ayşe Suner, “Daha yakından görmek için varyantta geldim. Fotoğrafta çekmek istedim. Birkaç kare fotoğraf çektim. Azda olsa gözle görülebiliyor. Bu doğa olayını kaçırmak istemedim. Ay ve Güneş ile çok ilgileniyorum” diye konuştu.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83