3. Etap Raylı Sistem Projesi’ne de halk karar verecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3. Aşama Raylı Sistem Projesi’ni de halka soruyor. 5 Kasım Pazar günü saat 08.00’de başlayacak olan oylama Muratpaşa ve Kepez ilçesinde toplam 180 bin 529 kayıtlı seçmenin bulunduğu 23 mahallede gerçekleşecek. Proje, vatandaş evet derse hayata geçirilecek.

3. Etap Raylı Sistem Projesi’ne de halk karar verecek
Tüm hazırlıkları tamamlanan ve ihale aşamasına gelen mega projelerden 26 kilometrelik 3. Aşama Raylı Sistem Projesi 5 Kasım Pazar günü vatandaşların tercihine sunuluyor. Daha önce Raylı Sistem 2’nci Etabı, Şarampol Projesi, Ulaşım Master Planı, Çallı Üst Geçit Projesi, Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Üçgen Katlı Otopark Projesi’nin kaderini kendi belirleyen Antalyalılar, şimdi de 3. Etap Raylı Sistem Projesi için karar verecek. Dev proje Antalyalılar “Evet, istiyoruz” derse hayata geçirilecek.

23 mahalleyi kapsıyor

3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin geçtiği Kepez ve Muratpaşa ilçelerindeki 23 mahallede referandum yapılacak. Referandum, toplam 180 bin 529 seçmenin bulunduğu Muratpaşa ilçesindeki Meltem, Bayındır mahalleleri ile Kepez ilçesindeki Atatürk, Ayanoğlu, Demirel, Emek, Fabrikalar, Fevzi Çakmak, Gazi, Gündoğdu, Kanal, Karşıyaka, Kuzeyyaka, Kültür, Mehmet Akif Ersoy, Sütçüler, Teomanpaşa, Varsak Karşıyaka, Yenimahalle, Yeniemek, Yenidoğan, Yeşiltepe, Zafer mahallelerini kapsıyor.

Oylama 5 Kasım'da

Normal bir seçim disiplininde yapılacak referandum, seçim kurullarından alınan seçmen listeleri üzerinden yapılacak. Vatandaşlar kimlikleri ile gelip imza karşılığı tercihini kullanacak. Sandık kurulları nezaretinde, gizli oy yönteminde yapılacak referandumda, vatandaşlar kabinlerde “Evet” ya da “Hayır” yazılı pusudan birini tercih ederek, damgalı zarf içinde sandıklara atacak. Tam bir seçim ciddiyetinde yapılacak referandumda, halk “Evet, projeyi istiyoruz” derse, proje süratle hayata geçirilecek

Okullarda oy kullanılacak

Vatandaşlar, 5 Kasım Pazar günü saat 08.00- 17.00 saatleri arasında oylarını kullanabilecek. Seçmen sayısının fazlalığı sebebiyle oylama belirlenen okullarda yapılacak. Oylama Yüksek Seçim Kurulu’nun 2016 seçmen listesine göre belirlenen listeler doğrultusunda yapılacağından, 2016 yılı sonrası proje güzergahında bulunan mahallelere taşınan vatandaşların muhtarlıktan ikametgah belgesi almaları ve tüm seçmenlerin kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Esnaf ta oy kullanacak

3. Etap Raylı Sistem güzergahı üzerinde dükkanı bulunan bölge esnafı o mahallelerde ikamet etmeseler dahi oy kullanabilecek. Bölge esnafı güzergah üzerinde dükkanlarının bulunduğunu gösteren gerekli belgelerle halk oylamasında tercihini yapabilecek. Vatandaşlar, nasıl ve nerede oy kullanacakları konusunda broşürlerle bilgilendirilecek.

Varsak'tan Meltem'e

Varsak’tan başlayarak Otogar, Üniversite, Adliye ve Meltem Mahallesi, Devlet Hastanesi istikametinden Müze bölgesine uzanacak üçüncü etap raylı sistem yaklaşık 26 km uzunluğunda olacak. Ayrıca mevcut nostaljik tramvay sistemi de tümüyle yenilenerek bu yeni hatta bağlanacak. Böylece Antalya’nın en önemli noktalarına, örneğin havaalanına, otogara, üniversiteye, adliyeye, hastaneye, Kalekapısı’na doğrudan raylı sistemle ulaşılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 11:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83