Çekirdeksiz Nar Festivali başladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün unvanı "Gazipaşa" isminin ilçeye verilişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 8. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali başladı. Yöresel meyvelerin de yer aldığı festivalde ise vatandaşların ve turistlerin ilgi odağı çekirdeksiz nar oldu.

Çekirdeksiz Nar Festivali başladı
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üretilen ve 2011 yılında Türk Patent Enstitüsünden marka tescili yapılan Gazipaşa çekirdeksiz narı için düzenlenen 'Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali'nin bu yıl 8'incisi düzenlendi. İlk olarak sabah saatlerinde kortej yürüyüşüyle başlayan festival etkinliklerinde, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gazipaşa Başkan Yardımcısı Semra Yalçın Bilgiç, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, oda başkanları, STK temsilcileri, vatandaşlar, minik öğrenciler ile bir grup Litvanyalı turist, kent merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi. Mehteran takımının başını çektiği yürüyüşte narlarla süslenmiş bir otomobil ise vatandaşların ilgi odağı oldu. Festival alanında son bulan yürüyüşün ardından devam eden etkinlikte yörenin şairleri şiirler okudu, halk gösterileri yapıldı. Daha sonra ise festival alanında vatandaşlar çekirdekli nar, çekirdeksiz nar ve diğer meyvelerden oluşan stantları gezildi. Festival alanındaki vatandaşlar ile turistler de statlara yönelerek çekirdeksiz narın tadına baktı.

"Bizim için çok ayrı bir önemi var"

Bu yıl ilk defa açık alanda düzenlenen festivalle ilgili bilgiler veren Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, festivalin kendileri için çok ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Çelik, "Gazi Mustafa Kemal’in ilçemize verdiği Gazipaşa ismini 95’inci yılını kutluyoruz" dedi.
Çekirdeksiz nar hakkında bilgi veren Çelik, "600 ile bin metre arasında yetişiyor ve çekirdeği şeffaf olduğu için ufacık bir diş darbesiyle kırılıyor. İnsan sağlığında bir çok noktasında yararı var, Vücut direncini artırıyor, bağırsak sisteminde, hücrelerinde yenilenmesinde çok faydası var. Çekirdeksiz narı tüm Türkiye’ye şiddetle öneriyoruz" diye konuştu.

"Kapış kapış gidiyor"

Yılda 3 bin 500 ila 4 bin ton arasında üretim gerçekleştiğini kaydeden Çelik, "Belirli bir kısmı yurt dışına gidiyor. Kalan kısmı da Türkiye’de zaten kapış kapış gidiyor. Ben buradan tüm tüketicilerimize çekirdeksiz narı mutlaka tatmalarını öneriyorum. Eğer pazarlarda bulamazlarsa, belediyemize internet sayfasından ulaşsınlar, biz onlara gerekli temini sağlarız. En güzel dönemini yaşıyor ve şuanda bitmesine 1 aylık bir süre var. Vücuda inanılmaz yararı var, zaten sloganımız; 'Her tanesinde hayat var'" şeklinde konuştu.

Öğle saatlerinde 2 saatlik ara verilen kutlamalar, öğleden sonra ise düzenlenecek çeşitli yarışmalarla devam edecek. Akşam saatlerinde yerel sanatçıların sahne alacağı konserle devam edecek festival, yarın akşam saatlerinde sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 13:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83