İran’da çalamadığı enstrümanla Antalya sokaklarında harçlığını topluyor

Türkiye aşığı üniversite öğrencisi İranlı Sahra Moradi’nin sokakta Hang Drum’la çaldığı müzikle vatandaşların beğenisini topluyor. Ülkesinde çok sevdiği müziğini yasak olduğu gerekçesiyle çalamadığını belirten Moradi, “Amacım bu aleti daha iyi yerlerde profesyonel bir şekilde çalmak” dedi.

İran’da çalamadığı enstrümanla Antalya sokaklarında harçlığını topluyor
İran vatandaşı 31 yaşındaki Sahar Moradi, 1,5 yıl önce geldiği Türkiye’de ilk olarak Eskişehir’de 1 yıl Türkçe eğitimi aldı ardından Antalya’ya yerleşti. Burada üniversite eğitimini sürdüren Moradi, ülkesinde öğrendiği ancak yasak olduğu için çalamadığı Hang Drum enstrümanını, Antalya sokaklarında çalmaya başladı. Vatandaşların ilgisini ve dikkatini çekmeyi başaran genç kadın, Hang Drum’ı kucağına yerleştirip el ve parmaklarıyla çaldığı meditasyon müzikleriyle harçlığını çıkarıyor.

"Türk insanı bana çok destek veriyor"
Ülkesinde müzik çalamadığını belirten Sahar Moradi, Türk insanın yaptığı müzik konusunda kendisine çok destek verdiğini söyledi. Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Moradi, “Türk insanları bana çok destek veriyor. Çok iyiler ve bu benim dikkatimi çekiyor. Türkiye’nin kültürünü çok seviyorum. Antalya’yı çok beğendim. Çünkü yemyeşil. Bir de burada deniz var. İnsanlar yabancıları çok iyi ağırlıyorlar. Harçlığımı da bu şekilde çıkarıyorum. Onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Moradi, okulunu bitirince çaldığı enstrümanını daha iyi yerlerde profesyonel bir şekilde çalmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.



Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 12:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83