Siyaset Akademisinin finalini yaptı

Antalya’da düzenlenen siyaset akademisinin final dersinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz’un Türkiye’yi işgal girişimi olduğunu belirterek Türkiye’de siyaseti konuşurken 15 Temmuz darbe girişiminin bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türel ayrıca, başkanlık sistemine muhtemel seçimlerde şoförün kim olacağı konusunda endişesi olanların karşı çıktığını kaydetti.

Siyaset Akademisinin finalini yaptı

 AK Parti Genel Merkez Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yeniden başlatılan siyaset akademisinin Antalya’daki son toplantısı Mimar Sinan Kültür Merkezinde yapıldı. Final dersinde yaklaşık bin 500 kişiye hitap eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,“Türkiye’de siyaseti konuşurken 15 Temmuz darbe girişimini bir milat olarak kabul etmeliyiz.15 Temmuz’da millet siyasetin kitabını defterini çok farklı bir şekilde yazdı. 15 Temmuz’da dünya teşkilat nedir öğrendi. Dünya milli irade nedir öğrendi. Çünkü 247 şehidimiz bizim batan güneşlerimiz değildi. Onlar bu ülkenin yolunu aydınlatan, ışık saçan güneşlerimizdi. Biz milletimiz ile 15 Temmuz’da siyaset defterini yeniden yazdık. Siyaset, teori, fikir ve inanç üzerine kurulur. Güçlü lider, 15 Temmuz’da liderliğin ne olduğunu, halkımızı demokrasiye sahip çıkmak adına, sokaklara davet ederek ve kendisi de sokakta buna liderlik ederek, siyaseti çok farklı tanımladı. Güçlü liderler siyasi partiler için önemlidir” dedi.

banner111
“Demokrat Parti kurulduktan sonra Türkiye’de çok partili demokrasiye geçiş süreci başladı”

Korkular ile siyaset yapılamayacağını kaydeden Türel, "Önce kendinize güveneceksiniz. Daha sonra hedefleriniz için çalışacaksınız. Türkiye, siyaset adına iki kırılma noktası yaşamıştır. Güya 1946 seçimlerinde Türkiye demokrasiye geçmişti. O demokratik sistemde oylama sistemi; açık oy gizli sayımdı. Demokrat Parti kurulduktan sonra Türkiye’de çok partili demokrasiye geçiş süreci başladı. Türkiye darbeler ile çok ağır bedeller ödedi. Toplum, hep toplum mühendisleri tarafından yönetilmeye çalışıldı. Bugün sandık başına giderek özgür bir şekilde oyumuzu kullanabiliyorsak, bunu 1946 yılında Demokrat Parti’nin çok partili sistemi misyon etmesine borçluyuz” ifadelerini kullandı.

“Milletin direksiyon başına geçmesini istemeyenlerin, kurduğu tuzaklar devam etmektedir”

Demokrasinin vesayet ile yürüyemeyeceğini aktaran Türel, demokrasinin üzerinde bulunan gölgelerin mutlaka kaldırılması gerektiğini kaydetti. Artık milletin direksiyon başına geçtiği bir demokrasiye geçildiğini söyleyen Menderes türel " Yeni Türkiye, milletin direksiyon başına geçtiği Türkiye’dir. Milletin direksiyon başına geçmesini istemeyenlerin, kurduğu tuzaklar devam etmektedir. Artık seçimler, Türkiye’nin üzerine kurmaya çalışılan tuzaklar ile manipüle edilemez. Darbeler ile demokrasi yapmak isteyenler 15 Temmuz’da bu milletten en güzel dersi almışlardır. 15 Temmuz sıradan bir hadise değildir. Ben 15 Temmuz hadisesine bir darbe teşebbüsü demiyorum. 15 Temmuz bu ülkeye bir işgal girişimidir” şeklinde konuştu.

“Kendi milletine kurşun sıkanları insanlığın dışında, her türlü şekilde tarif edebiliriz”

Darbelerin siyasi iktidarlara karşı yapıldığını hatırlatan Türel, 15 Temmuz’da bir siyasi iktidara karşı girişimde bulunulmadığını, 15 Temmuz'un millete karşı yapılan bir darbe olduğunun altını çizdi. Türel " 15 Temmuz’da görev almaya çalışan hain çete bu milletin tapusunu başkalarına vermeye çalıştı. İnsanların hayatına kast edilip 247 şehidimiz varken, Cumhurbaşkanımız öldürülmeye çalışıyorken, buna tezgah diyenler var. Bunu diyenlere yazıklar olsun. Kendi milletine kurşun sıkanları insanlığın dışında, her türlü şekilde tarif edebiliriz. Onlar insan değil, insan kılıfına girmiş şeytanlardı. İşte oyun bitmiyor. Şimdi ekonomik kumpasla bu ülkeyi nasıl batırırız demeye başladılar. Millet ona da en güzel dersini verdi dolar tepe taklak aşağı inmeye başladı” ifadelerini kullandı.

“Biz başkanlıkta kendimize göre olan sistemi bulacağız”

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dolar bozduru' çağrısına de değinen Türel , Cumhurbaşkanımızın yastık altındaki altınları bozdurun çağrısının 15 Temmuz’da insanları sokağa çağırmasından farklı bir çağrı olmadığını ifade etti. Türel " Bugün başkanlık sistemine karşı çıkılmasının arkasında muhtemel seçimlerde şoförün kim olacağı ile ilgili endişesi olanlar, Başkanlık sistemine karşı çıkıyor. Biz başkanlıkta kendimize göre olan sistemi bulacağız. Başkanlık sistemi ile demokrasi daha da güçlenecek” diye konuştu. 
Konuşmanın ardından Türel, vatandaşların sorularını cevaplayarak akademinin yapıldığı ilçe belediye başkanlarına plaket taktim etti. Toplantıya Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.





Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 08:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83