Uslu çiftçiler için kolları sıvadı

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu son günlerde domates ve biber olmak üzere yaş sebze üretimi üzerine yapılan olumsuz haberlere karşı gerçekleri anlatmak için kolları sıvadı.

Uslu çiftçiler için kolları sıvadı
Çok sayıda Ulusal Televizyon Kanalı'nın haber muhabiri ile birlikte Milletvekili Atay Uslu Antalya’nın Kaş ilçesinde seraları gezdiler, üretimi yerinde gördüler. 

KİMYASAL MÜCADELE YERİNE BİYOLOJİK MÜCADELE 
Atay Uslu seraların içerisinde üretim ile ilgili bilgiler verdi: "Çiftçimiz artık bilinçli üretim yapıyor. Ürünlerimiz hormonsuz ve ilaçsız. Akıllı arılar, faydalı böcekler ile seralarda doğal üretim yapılmaktadır." Atay Uslu ve beraberindeki çiftçiler, Kaş Belediye Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan başta olmak üzere Yaş sebze üretiminin her aşamasını habercilere anlattılar. Haberciler de çiftçinin bilincine, akıllı arılara, faydalı böceklere, güvenli üretime ve ürünlerin tadına hayran kaldıklarını ifade ettiler. 
 
TARIMDA “AKILLI ARI” , "YARARLI BÖCEK" DÖNEMİ
 
Serada üretilen sebzelerde kalıntı bırakan,  zararlı ilaç kullanılmadığını belirten Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu şu bilgileri verdi: " Antalya'mızda Bilinçli çiftçi-Akıllı Arı-Yararlı Böcek üçlüsü ile güvenli üretim  yapılıyor. Kimyasal mücadele yerine organik mücadele ile üretim yapılıyor. Antalya’mızda ve tüm seralarda artık akıllı arılar ve yararlı böcekler kullanılıyor. "

MÜFETTİŞ ARILAR VE BÖCEKLER GÖREV BAŞINDA
 
Arılar ve böcekler adeta tüketici adına, devlet adına ve tarım bakanlığı adına müfettişlik görevi yapıyorlar.  Serada kimyasal ilaç kullanıldığı zaman bu arılar ve böcekler ölür. Bu sebeble de seralarda arı ve böcekleri çalıştıran çiftçi kesinlikle  kimyasal ilaç kullanamaz. 
 
Çiftçiler ve yetkililer tarımsal üretimdeki yanlış algıların tarım sektörüne zarar verdiğini belirterek, bilinçli, doğal ve sağlıklı üretim yaptıklarını belirterek, doğruyu her zaman anlatmaya, göstermeye ve ispatlamaya hazır olduklarını ifade ettiler. 
 
Söyleşi ve haber çalışması ardından Milletvekili Atay Uslu ve haberciler çiftçilerle beraber  seranın içeresinde dalından taze koparılmış, hormonsuz, ilaçsız domates, biber ve salatalık ile kahvaltı yaptılar. 
 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83