ALTSO o testi başarıyla geçti

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından denetlenen, ALTSO Meslek Standartları ve Yeterlilik Geliştirme Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ALTSO Voc Test Merkezi), MYK tarafından başarılı bulundu.

ALTSO o testi başarıyla geçti

 Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetimi değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin,  turizm konaklama sektörünün kalite alt yapısına büyük katkı sağlayan ALTSO Voc Test Merkezi’nin çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

banner111
10-11 Kasım 2016 tarihlerinde 2 gün boyunca devam eden olağan yıllık denetimde Merkezin örnek alınabilecek uygulamalarının da olduğuna dikkat çeken TÜRKAK uzmanları Merkezin TS EN ISO/IEC 17024 Standardına göre akreditasyonunun ve belgelendirme yetkisinin devamına karar verdi.

2014 yılından itibaren aktif olarak hizmet veren ALTSO Voc-Test Merkezi, bölgemizin can damarı olan Turizm sektöründe Kat Hizmetleri ve Ön Büro alanında üç meslekte Sınav ve Belgelendirme yapıyor. Konaklama tesislerinde Oda Temizleme Görevlisi, Kat Sorumlusu ve Ön Büro Görevlisi olarak çalışan personelin meslekleri ile ilgili kabul edilmiş meslek standartlarına göre yeterli bilgi ve beceriye sahip olduklarını test eden yazılı ve uygulamalı sınavlar yapıyor ve sınavlarda başarılı olan personele diploma yerine geçen Mesleki Yeterlilik Belgesi veriliyor. Böylece, yaptıkları mesleğin okuluna gitme fırsatı bulamamış çalışanlar, alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile mesleki bilgilerini kanıtlama fırsatına sahip olabiliyor. Turizm Konaklama Sektörü ise çalışan personelini belge almaya teşvik ederek hizmet kalitesini güvence altına alıyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 15:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83