'Devlet bu konuya acilen el atmalı'

'Devlet bu konuya acilen el atmalı'
Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, devletin ekspertiz ve bilirkişi sorununa el atması gerektiğini söyledi.

Sanayici ve üreticilerin finansmana ulaşım konusunda sıkıntılar yaşadığını söyleyen Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, sanayicilerin sahip olduğu en önemli sorunlardan birinin ekspertiz ve bilirkişi sorunu olduğunu söyledi. Devletin bu konuda muhakkak önlem alması gerektiğini ifade eden Bahar, “Ekspertiz ve bilirkişi raporları sanayicilerin belini büküyor. Finansmanda yaşadığımız sığlığın üzerine; malımızı, arsamızı ve makinelerimizi daha düşük bedellerle değerlendiren ekspertiz ve bilirkişiler de ekleniyor” dedi.

100 BİN LİRALIK TEMİNAT 25 BİNE DÜŞÜYOR

Bahar, bir eksperin gelip 100 bin liralık teminata 50 bin lira değer biçtiğini söyleyerek, “Sanayici bankaya gittiğinde teminatının 25 bine düştüğünü görüyor. Sanayicinin projesinin değerinin olmadığı, arsa değerlerinin yarıya düştüğü, gayrimenkul ederinin yarıya indiği ortamda sanayicinin değerinden söz edilemez. Bunu eksper ve bilirkişi krizi, hatta terörü olarak yorumluyorum” şeklinde konuştu.

"SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR"

Bankalar ve bilirkişiler kadar sanayicilerin de söyleyecek sözü olması gerektiğini vurgulayan Ali Bahar, “İstihdamın artması için üretimin ne kadar önemli olduğunu herkes dillendiriyor. Bizim tekrar üretimler yerine yeni üretim dallarına ve alanlarına, teşvik ve hibe konusunda da yapılmış yatırımların kapasite kullanımına eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Böylece yalnızca kapasite kullanımıyla istihdamı daha az maliyetle ve daha kolay artırabiliriz” dedi. Faizlerdeki düşüşü olumlu olarak nitelendirdiklerini ifade eden Bahar, KGF geri ödemelerinde 2’nci yılına girmiş sanayicilerin, yapılandırma ve finansmanla değil, yeni çıkacak olan 7 yıla yayılmış KGF limitiyle nefes alabileceğini söyleyen Bahar, “KGF de uygulanmazsa sanayici hangi finansmanla üretim yapıp istihdama katkı sağlayacak?” sorusunu yöneltti 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 10:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83