AKBOĞA'YA YAPILAN İFTİRAYA TOKAT GİBİ YANIT GELDİ

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Alanya Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa aleyhine sosyal medya üzerinden yapılan karalama kampanyasına Akdeniz EDAŞ, Genel Müdürü Murat Yiğit yanıt verdi. Alanya Bölge Koordinötürü Akboğa’nın kaçak elektrik kullandığı yönünde sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Genel Müdür Yiğit, yaşanan sürecin rutin bir çalışma olduğunu belirtti.

AKBOĞA'YA YAPILAN İFTİRAYA TOKAT GİBİ YANIT GELDİ
AKBOĞA ALANYA İÇİN ŞANSTIR

Alanya’nın enerji sorununu çözmek için geçtiğimiz yıl arayışa girdiklerini belirten Yiğit, “Alanya’ya Bölge Koordinatörlüğü sistemini getirerek ilçeyi etkin ve yetkin bir şekilde idare etmeyi düşündük. Bu sistemle Alanya kendine yeten bir yer haline geldi. Bu adımın ardından 3 bölgeyi içine alan koordinatörlüğün başına kimi getireceğimizi düşündük. Sektörde, özellikle Ankara’da 17 yıllık tecrübe edinmiş, işinin ehli Elektrik Elektronik Mühendisi, İşletme Mastırı olan Ahmet Sait Akboğa’yı bu göreve uygun gördük. Kendisini ikna etmek kolay olmadı ancak kendisi görevi kabul ettikten sonra sorunların tespiti ve noka atışı yatırım talepleriyle kısa sürede Alanya’da elektrik sorunu çözdük. Kendisi 7/24 çözüm üreten, çalışkanlığı ve tecrübesiyle kurumumuza ve Alanya’ya son derece faydalı olan bir kişidir. Yaptığı çalışmalarla Alanya sevdalısı olduğunu ortaya koyan Akboğa ile çalışmak bizler ve Alanya için bir şanstır” dedi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Turizmin amiral gemisi Alanya’da enerji sorununu çok kısa bir sürede çözmemizde büyük katkısı olan Sayın Akboğa’ya yönelik başlatılan bu karalama kampanyasını şiddetle kınadığını belirten Yiğit, kaçak elektrik kullanıldığını iddia eden kişiler hakkında hukuki sürecin başlatıldığını belirtti.

BU RUTİN BİR ÇALIŞMADIR

Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapılan çalışma rutin bir çalışmadır. Saha çalışmasını yürüten personelimizin kayıt altına aldığı evrakların bilgisayar ortamına aktarılmaması nedeniyle bu yönde bir yanlış anlaşılma olmuştur. Sistemde gerekli evrakların görülmemesi üzerine ekiplerimiz gerekli kontrolleri yapmış ve yanlışlığı gidermiştir. Tekrar söylüyorum; bu rutin bir çalışmadır ve herhangi bir kaçak kullanım söz konusu değildir.Bölge Koordinatörümüz Akboğa, bu tür bir olaya tenezzül etmeyeceği gibi, tenezzül edenlere de asla müsaade etmeyecek kadar onurlu, inançlı ve milliyetçi bir kişiliğe sahiptir. Ayrıca yaşanan bu hadise Akdeniz EDAŞ’ın ne kadar şeffaf ve adilane bir çalışma yürüttüğünü tüm kamuoyuna göstermiştir. Yaptığımız tüm çalışmalar otomasyon sistemiyle gerçekleşmekte ve hiçbir kişi veya kurum kayrılmamaktadır. Küçük bir hata nedeniyle de olsa ekiplerimiz kendilerine ulaşan tüm bilgileri değerlendirmekte ve sahada kontrollerini yapmaktadır.”

İDDİALARIN AMACI BAŞKA

Bölge Koordinatörü Akboğa’ya yönelik yürütülen karalama kampanyasının amacının çok daha farklı bir amacı olduğunu ifade eden Yiğit, “Yapılan asılsız haberlerde Bölge Koordinatörümüzün üstüne basa basa doğu kökenli olduğu vurgulanmaktadır. Yaşadığımız şu hassas süreçte radikal kesimlere mesaj verme gayretinde olan ve bu çirkin iftiraları atan kişi veya kişiler hakkında hukuk önünde sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kamuoyunun bu asılsız haberlere itibar etmemesini önemle rica ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 14:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ahmet temel
ahmet temel - 9 yıl Önce

alanya için başarılı işlere imza atan yöneticilerimizin bu şekilde etnik kimliği ortaya atılarak karalama yapılması biz clk çalışanları için üzücü olamsına karşın bu gün açıklama yapan sayın genel müdürümüz murat yiğit'e sonsuz teşekürlermizi sunar saygılarımızı iletmetmek isterim. sayın müdürümüz akboğa yapılana karalama haberlrini kınıyor ve alanya için çalışmalarında başarılar diliyorum.

alanya sevdalısı
alanya sevdalısı - 9 yıl Önce

böylesi başarılı bir insan için böylesi kampanyalar yürütülmesi çok üzücü. ahmet müdürün bunun üstesinden geleceğini ve alanyamıza çok daha büyük hizmetler sunacağına inancım tam. başarılar ahmet müdür.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83