Alanya Belediye Meclisinde ne konuşuldu?

Alanya Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclisinde neler konuşuldu?

Alanya Belediye Meclisinde ne konuşuldu?
Alanya Belediye Meclisi, bir aylık tatilin ardından dün saat 14.00'da Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda toplandı. İmar ve Şehircilik Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan sevk edilen raporların görüşülüp, karara bağlandığı Belediye Meclisi'nde söz alan AK Parti Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Kerim Başkaptan: Bize 7 gün 24 saat hizmetinde aksaklık göstermeden zabıtadaki arkadaşlarımıza sizin nezdirinzde Mehmet Kula'nın izninde tüm zabıta arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kültür Müdürlüğümüz 6 tane kitap bastırdı ve dağıttı. Bu bilgilerin konu başlıklarının değerlendirildiği Alanya Ansiklopedisi'nin de çıkması için alt yapısının hazırlanmasını istiyorum. Bütün bilgileri içeren bir kaç ciltlik ansiklopedisi olmalıdır" dedi.  

"MOTOSİKLET TERÖRÜ ÖNLENMELİ"

Başkaptan'dan sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Erdoğan Toktaş, "Belediyemizin gülen yüzü Zabıtamızın Günlerini kutluyor, başarılar diliyorum. Alanyamızda motosiklet terörü vardır. Her yer motosiklet teröriyle işgal ediliyor. Biz MY Petletleri bunun için kaldırmıştık, artık My Pet'lerden daha çok motosikletle işgal altındadır. Bu konu üzerinde yoğunlaşacak bir zabıta hazırlanarak,otositlek terörüre kendilerinden bekliyoruz" derken, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bu hafta Zabıta Haftamız. Zabıtalarımız gece gündüz demeden günün 24 saati önemli görevleri yerine getiriyorlar. Mesai gözetmeksizin özveriyle çalışan zabıtalarımızın 191 yıllık bu teşkilatın Zabıta Haftasını kutluyorum. Belediyenin kimliğini de zabıtaların oluşturduğunu söylüyor, bundan sonra zabıtalarımıza başarılar diliyorum" dedi.  

"GELECEK YIL ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ"

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 2'nci Akademisyen Zirvesi'ne ilişkin de meclise bilgi veren Başkan Yücel, "İnanın şehrimize bilimsel olarak yapılan her hizmet daha kaliteli, daha güvenli ve daha uzun yıllar hizmet edebiliyor. Bunun içinde tüm verilerimizi akademisyen olarak çalışmaya gayret gösteriyoruz. Kaymakamımızın, Rektörlerimizin, öğretim görevlilerimizin de hazır bulunduğu akademisyenler toplantısını yaptık. Doğup da doyduğu yerlerde hizmet eden akademisyen arkadaşlarla güzel bir vakit geçirdik. Gün geçtikte de olumlu tebrikler alıyoruz. Alanya Belediyesi hep ilklerin belediyesidir ve böyle olmaya da devam edecek. Bu çalışmaların da Alanya Belediyemizin ne kadar çalışkan ve üretken bir belediye olduğunu herkes görüyor. Ben bu toplantıların şehrimize çok değerler kazandıracağına inanıyorum. Çünkü belki yüzlerce ve binlerce projeler üretilebilir ama içinden bir tanesi tutar ve bu şehrin geleceğini kurtarır. Bunun içinde Akademik Araştırma Komitesi'ne çok teşekkür ediyorum. Alanya Ansiklopedisi alt yapı oluşturuldu ve envanter çalışmalarına da bir yıl önce başlamıştık. Bu envarter çalışması da devam ediyor. Gelecek yıllarda da zaman diliminde görüşüp, iki güne uzatıp, çalıştay olarak gruplarla devam edecek" diye konuştu. 

"RESMİ AÇILIŞ YAPACAĞIZ"

Teleferik Projesi'nin Alanyalılara hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulunan Başkan Yücel, "Alanya'nın 37 yıllık özlemi olan Teleferik Projesi de Alanyamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Önümüzdeki günlerde de resmi bir açılış törenini yapacağız. Bu zaman diliminde Sayın Kahveci'den, Sayın Sipahioğlu'na kadar bu projeye emek vermiş olan tüm belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, son zamanlarda sizlerin gösterdiği kararlılıkla devlette devamlılık esastır ilkesiyle birlikte çalışarak, bunu faaliyete geçirmemizden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

"BEDESTEN'DE DEFİLE OLACAK"

Belediye Meclisi'nde söz alarak 30 Eylül'de tarihinde Türkiye'nin önemli modacılarından Vural Gökçaylı'nın Alanya Kalesi'nde bulunan Bedesten Yapısı'nda Anadolu Medeniyetleri isimli bir defile gerçekleştireceğinin bilgisini veren Belediye Kültür Müdürü Nimet Hacıkura, "Alanya ipeği ve yeni başlattığımız muz lifi projesi kapsamında dokumalardan oluşan özel tasarımlar var. Bu Alanya'ya özgü ürünlerden elde edilen kumaşları da defilede sunacaklar. Alanya ipeği ve Alanya muz lifinden yeni hediyelik eşyalar üretilmesi ve bu üretilen eşyalarla birlikte var olan ürünlerin değerlendirilmesi ve tescillenmesi adına bazı patent çalışmaları gerçekleştirdik. Bu patent çalıyşmaları kapsamında muz lifihden sanata adına marka tescil adını aldık. Bu logo da sadece Alanya Belediyesi'nden aldık. Kendi bünyemizde yaptığımız alanya kuşağı desenlerinden dokunmuş muz lifi ve kumaşımızdan ayakkabı modeli muz pabucu adına marka tescilini aldık. Muzdan sanata hayalden  tasarıma ismiyle slogan tescilini de aldık" dedi. 

YÜCEL'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Zabıta Teşkilatı'nın 191'nci yıldönümü nedeniyle mecliste konuşan Zabıta Müdürü Hasan Akın, "Hazreti Mevlana'nın, 'Vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazaretin devası ne ilacın şifası deva getirmiş' sözüyle hareket ediyoruz. Bizimle ilgili serzenişlere göğüs gerip, daima yanımızda bulunduğunuz ve desteğinizi esirgemediğiniz için, hatta gecenin 4'nde bir mesaj attığımız zaman 5 dakika içinde bize geri döndüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Biz yolumuzun doğru, yükümüzün de ağır olduğunun bilincindeyiz" şeklinde konuştu.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Grubu, turizmdeki düşüş ve esmafın içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumun araştırılması için Belediye Araştırma Komisyonu kurulması için bir önerge verdi. Bu konuda mecliste konuşan CHP Grup Başkan Vekili Erdoğan Toktaş, "Otelleimizin durumu ortada. Herşey Dahil Sistemi ile değerinin çok altınoda fiyatlar ile Avrupa dışından farklı ülkelerden müşteri bulsalar bile ancak günü kurtarmakta, kazançları ile bankalara ve piyasalara olan borçları ödemeyez duruma gelmişlerdir. Alanya'da iş yaşamı uzun süreli sürdürülebilir olmaktan çıkmış, günübirlik yaşanır hale gelmiştir. Bu kötü gidişata doğru bir teşhis konulup, acil çözüm üretilemezse sadece iş yaşamımızda değil, toplum olarak sosyal hayatımızda ciddi olumsuçzlklara neden olabilir. Vatandaşlarımız bizi sorunlara çözüm üretsin diye Alanya Belediye Meclisi'ne seçip gönderdi. Bunun içinde iki yıldır hem turizmcilerimizin, hem de esnafımızın içinde bulunduğu sorunlara dönük çözüm üretilmesi için Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını istiyoruz" derken, Başkan Yücel, 'Turizm Komisyonu var. O komisyonda raporlar hazırlansın" dedi. 

"ESNAFIMIZ TURİZMDEN YARARLANAMIYOR"

Yücel'in sözleri üzerine CHP Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Toktaş, "Ben de Turizm Komisyonu Üyesiyim. Turizm Komisyonu'nda ciddi raporlar hazırladık. Sürekliliğini maalesef sağlayamadık. Turizm Komisyonu da atıl kaldı, bir kaç yıldır da toplanmadı. Yani sorunlarımız tepe noktasında. Son iki yıldır da Alanya esnafının durumu çok kötü. O komisyon biraz atıl kaldı, daha aktif çalışabilecek, her ay toplanabilecek, konulara çabuk çözüm üretebilecek, daha mobil bir Araştırma Komisyonu istiyoruz. Bir de Esnaf Komisyonu var. Bu iki konuyu birlikte özellikle de gerçekten esnafın canı çok yandı. Hepimizin turizmde yetkisi var ama turizm birleşenleri içinde en çok canı yanan da esnaftır. Önümüzdeki yıl esnafın durumunun ne olacağı belli bile değil. Esnaf iki yıldır bir şey alamıyor. Belki bu konular Belediye Meclisi'ni aşıyor ama biz o insanlardan oy aldık. Biz esnafın en zor zamanında yanında olmazsak belki aldığımız oyları çok hak etmiyor olacağız" diye yanıt verdi. 

"TURİZM KOMİSYONU TOPLANAMIYOR"

AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Cimrin, "Turizm Komisyonu daha aktif ve düzenli çalışıyor olsa bizim böyle bir ihtiyacımız da olmaz. CHP Grubu'nun önerisi de bu ihtiyaçtan kaynaklanıyor. İlk Turizm Komisyonu'nu kurduğumuzda 6 kere toplantı yaptık, her toplantımızda bir şeyler ürettik. Ondan sonra her ne sebepse toplantılarımız düzenli olmadı, daha sonra seçim oldu ama yine de değişen bir şey olmadı. Araştırma Komisyonu, orta ve uzun vadeli çalışacak. Bence başkanımız bize Turizm Komisyonu kesin toplanacak derse, her ay rutin konuların üstüne gidebilirsek daha faydalı olur diye düşünüyorum" dedi. 
 
"HAVANDA SU DÖVMEYELİM"

Aynı zamanda Turizm Komisyonu Başkanı olan MHP'li Celal Taşkın, "Alanya'nın dünden bugüne kronikleşen turizm melelesinin çözümüne dönük ortaya atılan mesele, şehindeki herkese ait meseledir. Yıllardan buyana hep söylenen ama içi doldurulamayan yıl 12 ay turizm dediğimiz turizmin içinin doldurulmadığı bir gerçektir. Bu nedenle kurulacak olan Araştırma Komisyonu'nun ne kadar çalışacağını ve başarılı olacağına da inanmıyorum. Biz aspirin yerine bir antipiyotik bulalım diyorlar. Turizm ve esnafın sorunlarına çözüm önerileri bulan Sivil Toplum Kuruluşları vardır. Biz 15-20 yıl önce turizm adına ortaya konan sorunlar gibi bu havanda su dövmekten öteye olmaz" diye konuştu. 

CİMRİN'İ KIZDIRDILAR 

Taşkın'ın bu sözleri üzerine AK Partili Cimrin, "Celal Bey, havanda su dövveceğinizi düşündüğümüz içindi Turizm Komisyonu'nu toplamıyorsunuz. Ben 17 yıldır ALTAV ve ALTİD'de önemli görevlerdeyim. Bugüne kadar da Alanya için hep zamanımı harcadım. Bir çok sorunun çözümü içinde çalışma yaptık ve başarılı olduk"  şeklinde yanıt verdi. 

"FAHRİ .BAŞKANI OLACAĞIM"

Meclisteki bu tartışmalar üzerine Başkan Yücel, "Ben Alanya Belediyesi Turizm ve Esnaf Komisyonları'nı gelecek hafta toplayacağım. Her iki komisyondaki arkadaşlarımızı da toplantıya çağırıp, bu toplantıya fahri olarak başkanlık yapacağım. 10 kişilik grupla özel bir toplantı yapacağım. Bunun içinde bu komisyondaki arkadaşların birlikte çalışması taraftarıyım" dedi. Yücel'in garanti vermesi üzerine CHP Grubu, Araştırma Komisyonu kurulması önerisini geri çekti.
 
"ARABULUCULUK YAPARIZ"

'Kent Estetiği Komisyonu kurulsun' yönünde meclise önerge veren AK Parti Meclis Grubu Sözcüsü Kerim Başkaptan, "Mimari anlamda şehrin geleceğini planlayabilecek yapabilmek adına Kent Estetiği Komisyonu kurulması önerdi. Turizmin bir taraftan yapılanması ve ticaretin yapılanması ve bir taraftan da bir takım iyileştirmelerin yapılabilmesi için bizce ihtiyaç var" derken, Başkan Yücel, "Bugüne kadar ben Estetik Komisyonu'nun o işleri değil, arabuluculuk yaptı. Benim gördüğüm Estetik Komisyonları bu. Estetik Komisyonları bitmemiş binalarda ve sıkıntıı işler var ki Biz ne yargıcız ne da hakimiz. Ben bu konuda geri durmak istiyorum. İmar Komisyonu'ndan böyle bir karar çıkarsa da ben uygulamaya geçerim" dedi. Başkan Yücel, AK Parti Grubu'nun bu önerisini İmar Komisyonu'na havale etti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 10:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83