Azeri Vekilden Tanrıseven'e ziyaret

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekilleri, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret etti. Kaymakam Tanrıseven, "Azeri kardeşlerimizi kendimiz gibi görüyoruz" dedi.

Azeri Vekilden Tanrıseven'e ziyaret
Bir dizi etkinlik gerçekleştirmek üzere Alanya’da bulunan, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekilleri ve Azerbaycan ATV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rauf Dadaşov, Kaymakam Tanrıseven’i ziyaret ettiler. Ziyarette, Kaymakam Tanrıseven ile Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunan Azerbaycan Milletvekilleri, Türkiye'nin ve Alanya’nın harika bir yer olduğunu söylediler.

BİZLER BİR MİLLET, İKİ DEVLETİZ 

Türkiye ve özellikle Alanya'nın eşsiz güzelliklere sahip bir yer olduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Gazeteci-Yazar Doç. Dr. Ganire Paşayeva, "Türkiye ve Alanya harika bir yer. Türk vatandaşlarının bizleri daha iyi tanıması için 24.05.2016  Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle konser düzenledik. Alanya'da yapmış olduğumuz etkinlikte ev sahipliği yapan değerli Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri en iyi şekilde ağırladılar. Bu tür ziyaretlerle amacımız, dost ve kardeş iki ülke Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişikleri daha da geliştirmektir. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köprüyü en iyi şekilde kuracağız. Bizler bir millet, iki devletiz" dedi. 

MİLLETVEKİLİ KASIMLI "AZERBAYCAN-TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ DAİMA YAŞASIN"

Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Musa Qasimli ise, "Türkiye'nin yaptığı projeler ile daha da güçlenerek, bölgede söz sahibi oldu. Biz iki kardeş ülkeyiz.  Biz, Türkiye’nin daima güçlü olmasını isteriz, kalkınmasını isteriz. Türkiye, Türk dünyasının göz bebeğidir. Azerbaycan-Türkiye kardeşliği daima yaşasın" dedi.

Azerbaycan Milletvekilleri, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, Alanya'yı çok beğendiklerini dile getirdiler.

KAYMAKAM TANRISEVEN "HER ZAMAN BİR VE BERABER YÜRÜMEYİ GÖNÜLDEN İSTEYEN İNSANLARIZ"

Azerbaycan Vatandaşlarını, Alanya’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Bizler Türk Halkı olarak " İki Devlet tek milletiz” diyoruz. Azerbaycanlı Kardeşlerimizi Türk Vatandaşlarımızı gibi tutuyor, kesinlikle ayırt etmiyoruz. İki kardeş devlet ve bir millet olarak tarihten beri beraberler. Bu beraberliğimiz, bundan sonra da ilelebet devam edecektir. Her zaman bir ve beraber yürümeyi gönülden isteyen insanlarız." 

TANRISEVEN "ALANYA'NIN AZERBAYCAN'DA KARDEŞ ŞEHRİ OLMALI"

Alanya'da yapılan her programın, Alanya'nın tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen konser Alanya'nın tanıtımı açısından oldukça etkili oldu. Azerbaycan ile Alanya arasında köprü daha da gelişmeli. Alanya ile Azerbaycan'ın kardeş şehri olması konusunda çalışılmalı. Burada yaşayan Azeri kardeşlerimiz var. Alanya Belediyesi'nin birçok Ülke ile kardeş şehir anlaşması var ve Azerbaycan ile de olmasını temenni ediyorum" dedi.

TANRISEVEN "TÜRKİYE VE AZERBAYCAN EKONOMİSİNİ KALKINDIRACAK HAMLELER YAPILMALI"

Yapılacak anlaşmalarla Türkiye ve Azerbaycan ekonomisini kalkındıracak hamleler yapılması gerektiğini vurgulayan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şöyle tamamladı: "Azerbaycan'ın doğal gazı Türkiye üzerinden giderek Avrupa'ya açılacak. Bu, Türkiye ve Azerbaycan'ın ekonomisini kalkındıracak. Ekonomilerimizin daha da gelişmesi için daha çok alışveriş yapılmalı. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83