Elektrikli seçimde zafer 'Bayır'ın

Gergin başlayan Elektrikçiler Odası Kongresi'nin galibi 636 üyenin 365 tanesinin oyunu alan İlyas Bayır oldu. Bayır böylece bu yılki oda kongrelerinde bir ilki başarmış oldu.

Elektrikli seçimde zafer 'Bayır'ın
Dün Turan Sağlamel ve İlyas Bayır’ın yarıştığı Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Kongresi'nin kazananı İlyas Bayır oldu. 636 üyenin oy kullandığı seçimlerde 365 oy alan Bayır, 267 oy alan Sağlamel’i geride bırakarak odanın yeni başkanı oldu. 4 oy da geçersiz olarak kayda geçti. 

KONGRE GERGİN BAŞLAMIŞTI

Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Genel Kurulu, dün Alanya Şoförler Odası Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Turan Sağlemel ile İlyas Bayır’ın yarıştığı genel kurula AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'daki oda başkanları ve oda üyeleri katılım gösterdi. Divanın  oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşı okundu. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından dilek ve temenni bölümüne geçildi. Oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam etti ve sonrasında yapılan sayım işlemi ile İlyas Bayır odanın yeni başkanı oldu.

Ancak kongre gerilimle başladı. Turan Sağlamel'in mevcut yönetim kurulunda yer alan Süleyman Tığlı, Galip Yaman, Mehmet Yaman, Mehmet Kafes ve Mehmet Gürses isimleri salona takım elbise ve mavi kravatlarıyla geldiler. Ancak, Sağlamel'in yeni dönem yönetim kurulu üyeleri aday listesi açıklanınca listede olmadığını farkettiler. Aylardır beraber gece gündüz çalıştıklarını belirten bu isimler yeni listede olmadığını öğrenince tepki gösterdiler. Bu tepki ve karmaşanın artçıları sandıkları sayılınca ortaya çıktı ve Sağlamel seçimleri kaybetti. 

İLK BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ

Alanya'da başlayan oda kongrlerinde ilk değişiklikte Elektrikçiler Odası'nda yaşanmış oldu. Daha önce yapılan tüm kongrelerde mevcut başkanlar seçimi kazanarak güven tazelemişti. 

Alanya Minibüscüler Odası'nda Doğan Bacak, Alanya Esnaf ve Sanatkalar Odası'nda Nuri Demir, Alanya Metal İşleri Odası'nda Kerim Taş rakiplerini geride bırakarak başkanlıklarını sürdürürken, Alanya Bakallar Odası'nda Velittin Yenialp, Alanya Pansiyoncular Odası'nda Hüseyin Değirmenci ve Alanya Mobilyacılar Odası'nda Hüseyin Alataş tek aday olarak seçimlere girmiş ve güven tazelemişlerdi. 

Böylece Alanya'daki ilk değişimi yapan isim Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası'ndan koltuğu Turan Sağlamel'den devralan İlyas Bayır oldu.

İşte İlyas Bayır'ın Kazanan Listesi

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

1.Muharrem Batı
2.Yüksel Tuncer
3.Mustafa Yıldırım
4.Hacı Şahin
5.Yaşar Yanmaz
6.Tunahan Arıkan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

1.Tevfik Kılıklı
2.Orhan Turan
3.Ahmet Selim Akça
4.Rabia Ekinci
5.Fatih Turan
6.Hüseyin Zorlu
7.Ahmet Çelik

Denetim Kurulu Asil Üyeler:

1.Mustafa Görgün
2.Osman Özer
3.Mesut Parlayüksel

Denetim Kurulu Yedek Üyeler:

1.Mehmet Ali Gürbüz
2.Sevda Çalışkan
3.Erol Gülsever

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 12:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83