'KİMSEYE HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİM'

Encümen Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Büyükşehir ile böyle konularda polemiğe girmek istemem. Bir konuda bir şey söylemek istersem açık açık basının önünde söylerim. Kimseye hesap vermek gibi bir zorunluluğum yok” şeklinde konuştu.

'KİMSEYE HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİM'
Alanya Belediyesi Haftalık Olağan Encümen Toplantısı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleşti. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorunlarını yanıtlandıran Yücel, ilk olarak yeni yapılacak Alanya Belediye binasının son hesaplarıyla uğraştıklarını ve Aralık ayı içerisinde ihaleye çıkacağını söyledi.  
‘BENCE BAŞARILIYIZ’

Geçtiğimiz gün Alanya’da çıkan yangında bir çok iş yeri hasar görmüştü. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına müdahalede yetersiz kaldığı iddiaları ise Alanya gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu konuyla ilgili konuşan Başkan Yücel, “Büyükşehir ve Alanya Belediyesi kamu adına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Birçok konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Böyle ortamlarda kim hangi konularda ilgileniliyorsa bence bunların muhatapları onlardır” dedi.

‘AÇIK AÇIK SÖYLERİM’

Büyükşehir’e destek verdiklerini belirten Yücel, “O akşamki olaylarda bizden de yardım istedikleri için, bizde Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün arasözlerini destek olarak gönderdik. Bölgedeki en ufak bir yangında su ihtiyacı olduğunda 7-8 tane su tankerlerimizle destek veriyoruz. Birçok yıkamada asfalt sıkıştırmada park ve bahçelerde kullandığımız arasözlerimiz var. Böyle durumlarda bunların işi olsa bile biz bu gibi acil durumlarda mutlaka destek vermeyi hem kamu kurum görevi hem bir insanlık görevi olarak üzerimize düşeni yaparız. Her zaman destek verdik, vermekte zorundayız. Böyle konularda polemiğe girmek istemem. Bir konuda bir şey söylemek istersem açık açık basının önünde söylerim. Kimseye hesap vermek gibi bir zorunluluğum yok” şeklinde konuştu.

‘MUSLUKLARLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMALI’

Sokaklarda bulunan yangın musluklarının kullanılmaz halde olduğuna dikkat çeken Yücel, “Bu musluklarla ilgili mutlaka çalışmalı. Bakım ve onarımın yapılıp sağlıklı kullanılması gerekiyor. Zaten bizim iş yeri ruhsatları verme aşamasında, büyük iş yerlerini tamamen kontrolünü yapıp ruhsatları öyle veriyoruz” dedi.

‘HANUTÇULUKLA MÜCADELEYE DEVAM’

Alanya’nın en büyük sorunlarından birisi olan hanutçuluk ve çığırtkanlıkla olan mücadele hakkında da konuşan Yücel, “Biz kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri bizimde başkalarına yapmak gibi bir lüksümüz yok. Bu şehrin huzuru için, bu şehrin zorunlu olan kurallarına uyulması için herkese uyarılarda bulunduk. Uymayanlara da yasal çerçeveler içinde gereğini yaptık. Bir günde bile 22 tane şehrin huzurunu bozan, şehrin selametini engelleyen kişilere yaptırım gücünü uyguladık. Buda devam edecek. Sizde biliyorsunuz ki; şehir bu gibi çığırtkanlık durumlarında bir huzura kavuştuğunu görüyorsunuz. Toplumu rahatsız eden herhangi bir durumlarla karşılaşmıyoruz. Sezonda olduğu gibi kışında aynı uygulamalar devam edecek” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 15:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83