ROMENLER ALANYA İLE KARDEŞ OLMAK İSTİYORLAR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Güney-Doğu Bölgesel Konferansı” için Alanya’ya gelen Romen Belediye Başkanlarını ağırladı.

ROMENLER ALANYA İLE KARDEŞ OLMAK İSTİYORLAR
17-24 Eylül tarihleri arasını kapsayan Güney-Doğu Bölgesel Konferansı, “Belediyelerin Stratejik Planlamaları” konulu bir konferans için Alanya’ya gelen Romen Belediye Başkanları Antalya Büyükşehir Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ’la birlikte Belediye Başkanı Yücel’i ziyaret etti. Ziyarete, Romanya Belediyeler Birliği  Başkanı Florian Dudu’nun yanısıra Breaza Belediye Başkanı Costin Razvan Balasescu, Breaza Belediye Başkanı Genel Sekreteri Moldoveanu  Elena, Buzau Şehri Bölge Temsilcisi Constantin Taicu, Mioveni Genel Koordinatör Tudose Nicolae ve Mioveni Belediye Başkanı İon Georgescu da katıldı.

 Misafirlerini makamında ağırlayan Başkan Yücel, konuklarıyla bir süre Türkiye – Romanya arasındaki ticari, kültürel, spor ve turizm ilişkileriyle ilgili görüş alış-verişinde bulundu. Grup Başkanı ve Romanya Belediyeler Birliği  Başkanı Florian Dudu iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesi dileğinde bulundu.

“Biz buraya bu ilişkilerin devam etmesi için geldik” diyen Dudu, ”Alanya ile de turizm, spor ve okullar arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalışmalar yapmak istiyoruz. Alanya ile Romanya’nın bir şehrini de  kardeş şehir yaparsak ilişkilerimiz daha da güçlenecektir. Alanya’da bulunmaktan çok mutluyuz. Burada çok farklı ülkelerden, kültürlerden insanların yaşadığını öğrendik. Bu şehri yönettiğiniz için sizi tebrik ediyoruz” dedi.

Romanya’nın Dobruca Bölgesinde 80 bin Türk’ün yaşadığını da belirten Romanya Belediyeler Birliği  Başkanı Florian Dudu, Romanya’da yaşayan Türkler ile ticari ve soysal alanda çok iyi ilişkilerinin olduğunu da vurguladı.

ORTAK PAYDAMIZ ALANYA

Alanya’nın sosyal ve kültürel yapısı, ekonomisi, turizmi ve yerleşik yabancı sayısı hakkında misafirlerinin sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Ortak paydamız Alanya olunca parti gözetmeksizin her zaman birlikte çalışıyoruz. Belediye olarak da insan odaklı hizmetler sunuyoruz. 17 bin yerleşik, 37 bin de mülk edinen yabancı var. İnsanları insan oldukları için seviyoruz, insan oldukları için değer veriyoruz. Buraya bu kadar insan yerleştiyse demek ki  burada mutlular, burada huzurlular” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Yücel, misafirlerine teşekkür ederek, Alanya’yı tanıtıcı hediyeler sundu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 18:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83