Şahin'den Avokado ve Yeni Dünya için yeni hamle

Avokado ve Yeni Dünya Meyvelerinin Coğrafi İşaretlerini Alanya adına tescil eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bu iki meyveden yeni ürünler elde etmek için kolları sıvadı. Meclis üyelerine sürpriz yaparak “Orijinal Muhafazalı Kabındaki Kurutulmuş Yeni Dünya” yı tanıtan Şahin, birçok derde deva olarak görülen Avokado yaprağından da yakın zamanda çay elde edeceklerini açıkladı.

Şahin'den Avokado ve Yeni Dünya için yeni hamle
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Haziran Ayı Aylık Olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. 
Toplantıda coğrafi işareti daha önce yine ALTSO tarafından alınan ve halk arasında “Muşmula” olarak bilinen Yeni Dünya Meyvesinin kurutularak ambalajlanmış örnekleri tanıtıldı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bu yeni ürünün Alanya’nın tanıtımına ve ekonomisine önemli katkıları olmasını beklediklerini söyledi.

Toplantıya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar’da katılarak, meclis üyelerinden gelen soruları yanıtladı.

“COĞRAFİ İŞARETİ DE ALTSO TARAFINDAN ALINMIŞTI”

Birçok gündem maddesinin görüşüldüğü ALTSO Meclisinde tarım sektörüne yönelik yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Başkan Şahin, Yeni Dünya Meyvesinin “Alanya Yeni Dünyası” olarak coğrafi işaretini kazandırdıktan sonra boş durmayarak bu meyveden farklı ürünler elde etme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Bu çerçevede orijinal biçimde paketlenmiş ve muhafazalı kurutulmuş yenidünyayı ürettiklerini müjdeleyen Şahin, bu ürünün sağlık açısından da birçok faydası olduğu gibi, tanıtım ve ekonomik manada da değerinin yüksek olduğunu dile getirdi. 

“SIRADA AVOKADO YAPRAĞI VAR”

Bilindiği üzere ALTSO Başkanı Mehmet Şahin bundan önce de Avokado meyvesinin “Alanya Avokadosu” olarak coğrafi işaretinin alınmasında öncülük etmişti. ALTSO başkanı Mehmet Şahin, kurutulmuş muşmuladan sonra Avokado Yaprağından da çay üretimi yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Yönetim kurulu faaliyetleri konusunda da bilgilendirme yapan Başkan Şahin, Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirilen Garnizon Şehitliği ve Alanya Huzurevi ziyaretlerini meclis üyeleriyle paylaştı. Rusya Saratov bölgesi protokol üyelerinin ALTSO’ya yaptığı ziyaretten de bahseden Başkan Şahin, Alanya’nın tanıtımı konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. 

Başkan Şahin ayrıca, Alanya’da ilk kez ALTSO öncülüğünde düzenlenen Dijital Turizm Zirvesi’nin ikinci oturumu olan ‘Dijitalleşen Dünyada Turizm 4.0’ toplantısının da Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ALTSO’da düzenlendiğini açıkladı. 

Turizm sektörü açısından dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Başkan Şahin, “Dijitalleşme bir lüks değil, zorunluluktur” dedi.

TARIM İLÇE MÜDÜRÜ BİLGİLENDİRME YAPTI

Meclis toplantısının son kısmında ise İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, ALTSO Meclis Üyelerine önemli bilgiler aktardı. Son tarım destekleri konusunda bilgiler aktaran Müdür Rüzgar, meclis üyelerinden gelen soruları da yanıtladı.







Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83