'Sokak hayvanlarının refahı için yatırım yaptık'

Alanya Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkan Yücel Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

'Sokak hayvanlarının refahı için yatırım yaptık'

 Toplantının açılış konuşmasında 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne dikkat çeken Başkan Yücel, Alanya Belediyesi’nin sokak hayvanlarının yaşam kalitesini arttırmak için Türkiye çapında örnek projelere imza attığını söyledi.

banner111
Başkan Yücel konuşmasına söyle devam etti:

“Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü.  Alanya Belediyesi olarak hayvanların da birer canlı olduğunun bilinciyle hayvanlarımıza sahip çıkmak ve onları korumak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 

Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde Türkiye’nin ilk ve tek Bakanlık ruhsatlı mobil kısırlaştırma ünitesini hizmete soktuk. Alanya’nın merkez ve mahallelerinde kısırlaştırma, kimliklendirme, aşılama, parazit uygulaması, işaretleme gibi birçok hizmeti yerinde vermeye devam ediyoruz. Başköy’den Saburlar’a, Güzelbağ’a kadar neredeyse Alanya’nın tamamına sokak hayvanlarının yaşam kalitesini arttırmak için mobil kısırlaştırma ünitemizle hizmet verdik.

Demirtaş Mahallemize inşa ettiğimiz Türkiye’nin en modern ve kapsamlı Hayvan Barınağının inşasını tamamladık. Taşınma işlemlerimiz devam ediyor.  Mevcut barınağımız STK’larla ve hayvan severlerle işletilen ender barınaklardan birisidir.

Ayrıca Cikcilli Kısırlaştırma Ünitesi’nde de yıl boyunca sahipsiz hayvanlara yönelik rehabilitasyon faaliyetlerine devam edilmektedir. 

Yurtdışına hayvan sahiplendiren tek belediye bizim belediyemizdir. Bunu da protokoller çerçevesinde STK’larla yapmaktayız. Sivil Toplum Örgütleri ve hayvan severlerle birlikte hayvan refahı ve sokak hayvanlarının yaşam standartlarını arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor.”

PARKLARA ŞEHİTLERİMİZİN ADI VERİLDİ

Meydan, Cadde, Sokak , Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporları Mecliste oy birliği ile kabul edilerek, yeni yapılan parklara isimleri verildi.
Sugözü Mahallesi’ndeki bir çocuk parkına “Şehit Ömer Halisdemir” ismi verilirken, yine komisyon tarafından belirlenen Şekerhane Mahallesi Hacet Deresi  boyunca uzanan çocuk parkına “Hacet Parkı”,  Mahmutlar Hizmet Binası’nın güneyinde bulunan çocuk parkına da “Demokrasi Parkı” ismi verildi. 

SAK IRMAĞI YANINDAKİ ÇOCUK PARKININ İSMİ, “HAYRİ DOĞAN ÇOCUK PARKI” OLDU

Küçük Hasbahçe Mahallesi Sak Irmağı yanındaki çocuk parkına geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren Antalya Milletvekili Hayri Doğan’ın ismi verildi. Oba Mahallesi Akmezarlık Caddesi olarak belirtilen ve Tosmur Mahallesi sınırına kadar uzanan cadde de  “Yaşam Caddesi” oldu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 17:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83