YANGINLARLA İLGİLİ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI

Kaymakam Tanrıseven, Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ile görüşerek farklı noktalarda meydana gelen yangınlar hakkında bilgi aldı.

YANGINLARLA İLGİLİ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI
Alanya’da bir günde 3 farklı noktada yangını meydana geldi. Çıkan yangınlar ekiplerin yoğun çalışmaları sonrası kontrol altına alınarak söndürüldü. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ile görüşerek farklı noktalarda meydana gelen yangınlar hakkında bilgi aldı.

Alanya’da ilk yangın Yeşilöz Mahallesi Aytap mevkiinde çıktı. Gece 03:20’de çıkan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Aytap mevkiinde meydana gelen yangında 5 hektar ormanlık alan 5 hektar da tarım alanı olmak üzere toplam 10 hektar alan zarar gördü. Daha sonra akşam 21:30 sıralarında Dereköy Susuz Yaylasında bir yangın meydana geldi. Bu yangında ise 1 hektarlık bir alan zarar gördü. Bugün ise Tepe Mahallesi ve Hacımehmetli mahallelerinde 14:30 sıralarında bir yangın daha çıktı. Kontrol deneme bonusu altına alınan yangında yaklaşık 15 hektarlık bir alan zarar gördü. Yangın 15 arazöz, 2 dozer ve 5 helikopter ile kontrol altına alındı.

TANRISEVEN YIKICI’DAN BİLGİ ALDI

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ile görüşerek çıkan yangınlarda Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ‘ne takviye olarak ekipler gönderilmesini istedi. Kaymakam Tanrıseven, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığının da yangınlara destek vereceği ifade etti. Çıkan yangınların ardından Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven Tepe Mahallesi ve Hacımehmetli mahallelerine giderek Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı’dan meydana gelen yangınlar hakkında bilgi aldı.

Alanya’da meydana gelen yangınların ardından AKEDAŞ tarafından Hacımehmetli Mahallesi civarında çıkan yangına müdahale amacı ile bazı bölgelere elektrik verilemiyor. AKEDAŞ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şehir merkezine tersten besleme yapılacağı bildirildi.
Alanya’da meydana gelen yangınların çıkış sebepleri ile ilgili olarak çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 08:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83