ALANYA KALESİNDE KAZILAR YENİDEN BAŞLADI

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Kaymakamlığın destekleri ile yıllar sonra tekrar başlayan Arkeolojik Kazı çalışmalarını yerinde görmek amacıyla kazı ekibini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ALANYA KALESİNDE KAZILAR YENİDEN BAŞLADI
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Kalesinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Prof. Dr. Osman Eravşar başkanlığında yürütülen Arkeolojik Kazı çalışmalarını yerinde görmek amacıyla kazı ekibini ziyaret etti. Kaymakam Tanrıseven, Alanya Kaymakamlığının destekleri ile Alanya Kalesi İçkale bölümünde yürütülen 2015 yılı çalışmaları hakkında kazı başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar'dan bilgi aldı.
 
Bakanlar Kurulu kararı ile başlatılan 2015 yılı kazı çalışmaları Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden  Prof. Dr. Osman Eravşar'ın başkanlığında  gerçekleştirildi. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen ve kazı başkanıyla birlikte kazı Casino siteleri sonucunda ortaya çıkarılan Selçuklu dönemi çinileri ve farklı dönemlere ait seramikleri de inceledi.  Yapılan kazı çalışmalarında 24 adet sikke ve çok sayıda çanak, çömlek ve çini bulundu. Bulunan sikke, çini, çanak ve çömleklerin envanter çalışmaları ise devam ediyor. 

KAYMAKAM TANRISEVEN "HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Kaymakam Tanrıseven "Alanya Kalesi İçkale bölümünde yürütülen çalışmalar ile ilgili Kaymakamlık olarak üzerimize düşen her türlü desteği vereceğiz. Yapılan bu çalışmalar Alanya Kalesinin tarihinin aydınlatılmasına ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Daimi listesine girmesinde önemli rol oynayacaktır " dedi. Kaymakam Tanrıseven, kazı çalışmalarına katılan kazı ekibine emekleri için teşekkür etti.

Alanya Kalesinde daha önce yapılan kazılar 1985- 2008 yılları arasında Prof. Dr. Oluş Arık, 2011 yılında ise Prof. Dr. Bekir Deniz başkanlığında yürütülmüştü. 
M.Ö. 4. yüzyıldan beri yerleşim görmüş olan Alanya Kalesi, Tersane, Kızılkule gibi anıtsal yapılarının yanı sıra yarımadayı çevreleyen surları ile Ülkemizde en iyi koruna gelmiş ortaçağ askeri savunma mimarisini ortaya koymaktadır.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83