YÜCEL 41 BÜFE İÇİN MAHKEMEYE GİDİYOR

Alanya Belediye Meclis Toplantısında gündeme gelen sahil büfeleri konusuna açıklık getiren Yücel, "41 büfeyi valilik tekrar Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. Yazılı belgeler elimize ulaşınca konuyla ilgili yeniden bir dava açacağız" dedi.

YÜCEL 41 BÜFE İÇİN MAHKEMEYE GİDİYOR
Bugün gerçekleştirilen Alanya Belediye Meclis Toplantısında gündeme gelen konulardan birisidesahil büfeleri oldu. Büyükşehir Belediyesine devredilen daha sonra Alanya Belediyesi'nin açtığı dava ile tekrar Alanya Belediyesi'ne geçen ancak Antalya Valiliğinin aldığı kararla yeniden Büyükşehir'e devredilerek yılan hikayesine dönen sahil büfeleri hakkında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TOKTAŞ: BU GİDİŞLE ANTALYA'NIN SOKAĞI OLACAĞIZ

Konuyu meclis gündemine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sıralarından Erdoğan Toktaş taşıdı. Toktaş, sahil büfelerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin alanya için büyük bir sorun teşkil ettiğini söyledi ve "Bu gidişle Antalya'nın mahallesi değil, sokağı durumuna geleceğiz" dedi ve Başkan Yücel'in konuya açıklık getirmesini istedi.

YÜCEL: BÜYÜKŞEHİR SAHİLLERE HENÜZ KARIŞMADI

Toktaş'ın sorusu üzerine konuşan Yücel, 1 buçuk yıldır sahil büfeleri ile ilgili sorunun devam ettiğini söyledi. Sahil büfeleri ile ilgili bir araştırma yaptıklarını belirten Yücel, "Sahillerle ilgili ben Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir müdahalesini henüz görmedim. Temizliktir, bakımdır, onarımdır, ruhsattır bu gibi işlere karışmadılar. Paylaşım komisyonları 24 Mart 2014’te yapıldı. Yerel Seçimden 4 veya 5 gün önceydi ve tabi ki bu paylaşım komisyonlarında birçok belde belediyer ve merkez ilçe belediyeleri şeklinde öneri ve tekliflerini vermişlerdi. Fakat bu paylaşım komisyonlarında sahillerle ilgili hiçbir konu gündemde yoktu. Ne hikmetse aradan 5 ay geçtikten sonra Antalya Valiliği’nin paylaşım komisyonunda tekrar sahiller gündeme gelerek beldelerden geçen 41 tane büfenin paylaşım komisyonundan değerlendirerek büyükşehire devrini istedi. Tabi ki valiliğin takdiridir. Bu 41 tane beldelerden geçen bizim sorumluğumuzda olan büfelerin büyükehre verilmesini istedi. Ruhsatlandırma yetkisi gibi şeyleri aldılar" dedi.

'SADECE ALANYA, MANAVGAT VE KEMER'E YAPILDI'

Bu kararların ardından Alanya Belediyesi'nin mahkemeye başvurduğunu belirten Başkan Yücel, "İdari Mahkemenin aldığı kararla bu büfeler tekrar Alanya Belediyesi’nin sorumluluğuna verildi. Bunun neticesinde Valilik komisyonu tekrar topladı ve yine 5 belde de bulunan 41 sahil büfesini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. Bu devri yapılan büfelerle ilgili Alanya - Antalya bölgesindeki sınırlarda kaç tane belediye olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu uygulama sadece Alanya Belediyesi, Manavgat Belediyesi ve Kemer Belediyesi’ne yapıldı. Tabi ki buradaki takdiri kamuoyuna sunuyorum. Benim ne demek istediğim sözlü ifadelerimden anlaşılmıştır" şeklinde konuştu. 

'YİNE DAVA AÇACAĞIZ'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açıklamalarının devamında Alanya Belediyesi'ne ait büfelerde herhangi bir devir işleminin olmadığını sadece beldelere iat büfelerin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini söyledi. Yücel, "İncekum, Mahmutlar, Oba, Kargıcak ve Türkler gibi eski beldelerde bulunan büfeleri aldılar. Bu gibi beldelerin sözleşmeleri 2011, 2012 ve 2013 yılında bitmişti. Fakat hazineden biz yine tahsis istediğimiz zaman bize plaj ve büfelerin tahsislerini vermemişlerdi. Bize sadece devam ettirilmesini söylediler. Bu 2 yıllık zaman zarfından bekletilmişti. Biliyorsunuz belirli noktalarda da büyükşehirin büfelerle ilgili talepleri olmuştu" açıklamalarını yaptı. 

Yücel, ayrıca konuyla ilgili yazılı kararların belediye ulaştığı zaman yeniden bir dava açacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 17:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83