ASMEK YILSONU SERGİSİNİ AÇTI

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ALANYA ASMEK) yılsonu sergi açılışına katıldı.

ASMEK YILSONU SERGİSİNİ AÇTI

 Alanya Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ALANYA ASMEK) yılsonu ilk sergisini açtı.

banner111
Geçtiğimiz yıl Alanya’da faaliyete giren ASMEK, kurslara katılan bayanların el emeği ve göz nuru ile ortaya çıkardıkları el sanatlarını Alanya Kültür Merkezi’nde sergiledi. Sergi açılışından önce protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

“44 ALANDA KURS VERİLDİ”

Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürü Er, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve ASMEK işbirliği ile yürüttüğümüz bu çalışmada, Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven’in destekleri ile 30 bine yakın vatandaşa hizmet vermeye hedeflemiştik. Buradan gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu rakamı aştık. ASMEK’te kurs alan kursiyerlerimiz 1. yılını doldururken, el emeği göz nurlarını burada sergileyecekler” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ise, “ASMEK 1. yılını doldururken vatandaşlarımız burada hem ekonomik hem sosyal alanda bir takım bilgi ve becerileri öğrendi. Bu kurslar hem kendilerine ekonomik destek hem de sosyal alanda gelişmek adına büyük katkı sağlamıştır. 44 alanda 1.000’in üzerinde vatandaşımıza kurs verilmiştir. Her zaman arkamızda duran, emeklerini inkâr edemeyeceğimiz dik duran Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkür ediyorum” dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN “BURADAKİ SERGİ TURİSTLERE TANITILMALI”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasında şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte hizmete açtığımız ASMEK Kursları 1. yılını doldurdu. Burada kurs gören kursiyerlerimiz hem kendilerini ekonomik gelir temin ederken, el emeği göz nuru ürünlerini de burada sergileyecekler. 1.000’in üzerinde vatandaşımız bu kurslardan eğitim alarak, başarılı bir şekilde sertifika sahibi oldular. Buradaki sergimizi turistlere de tanıtıp gezdirilmesi faydalı olacağına inanıyorum. Bu el işi ürünler toplumumuzun kültürünü sergiler.”  

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılış kurdelesini Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, ASMEK Alanya Müdürü Cemal Yeniacun ile birlikte diğer yetkililer gerçekleştirdi. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve eşi Ceylan Tanrıseven kurulan stantları tek tek gezerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

ASMEK kursiyerlerinin açmış olduğu sergi, 3 gün boyunca Alanya halkının beğenisine sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 17:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83