Küçük Prens'in oyuncularına sevgi izi

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi ve Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi işbirliğiyle engelli çocuklar tiyatro dersi veriliyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “Küçük Prens” isimli oyunla seyirci karşına çıkmaya hazırlanan 10 özel çocuk, oyunun provasına Belediye Kültür Merkezi’nde devam ediyor.

Küçük Prens'in oyuncularına sevgi izi
Fransız Yazar Antoine de Saint-Exupery’nin aynı adlı eserinden Nilbanu Engindeniz tarafından uyarlanan ve yönetilen oyun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde seyirciyle buluşacak.

10 ÖZEL ÇOCUĞA SEVGİ İZİ

Oyunun provasının ardından oyunda rol alan 10 özel çocuğa Nordic Tattoo sponsorluğunda Alanya Belediye Tiyatrosu tarafından “Sevgi İzi” dövmesi yaptırıldı. Alanya’daki tüm özel çocuklar istedikleri zaman Nordic Tattoo’ya uğrayarak ücretsiz sevgi izi dövmesi yaptırabilecekler. 

SEVGİ İZİ NEDİR?

Sevgi İzi kendini ifade edemeyen, kaybolma riski taşıyan engelli bireylerin kaybolmaları durumunda ailelerine ulaşmayı kolaylaştırmak için kollarına yapılan bir çeşit dövme. Proje, araştırmacı gazeteci Müge Anlı tarafında kayıpların kısa sürede bulunması için başlatılan bir çalışma. Proje kapsamında her engelliye verilen numara bireylerin kollarına silinmeyecek şekilde dövme olarak yazılıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83