CHP'de kongre heyecanı

CHP Alanya İlçe Teşkialtı Kültür Merkezi'nde 36. Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

CHP'de kongre heyecanı
Bugün saat 12.00'da başlayan kongreye CHP İlçe Başkanı Ali Takavut ve Başkan Adayı Mehmet Can Karagöz katıldılar ve davetlileri kaıda karşıladılar. Genel kurula Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, DSP İlçe Başkanı Ercan Öngün, BBP İlçe Başkanı Fevzi Yıldırım, Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, oda başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 

Takavut ve Karagöz'ün oldukça yakın olması birbirlerine başarılar dilemeleri ve birlikte fotoğraf çekilmeleri gözden kaçmadı. 

İLK KONUŞMA TAKAVUT'TAN

Yeterli çoğunluğun sağlanması ile CHP'nin kongresi mevcut başkan Ali Takavut'un konuşması ile başladı. Takavut konuşmasına şu sözlerle başladı:

"Bugün bir düğün  şenliği içinde kongremizi yapacağız. Bu kongrenin kazananı ne ben ne de Karagöz olacak. Kazanan CHP olacak." Takavut'un konuşmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okundu.

BLOK LİSTE TARTIŞMASI

Kongrenin blok listeyle yapılması isteğinin ardından söz alan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aras, "Her iki adaya da medeni cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu partiye sahip çıkarsak büyütebiliriz. Çarşaf listenin birçok sıkıntılarını yaşadık. Hem çarşaf hem de blok listede oy kullandık. Her ikisinin de sıkıntılarını gördük. Çarşaf liste daha demokratik görünüyor ama başkan adaylarının dengeleri koruyarak adaylarını çıkarması mümkün değil. Çarşaf listede dengeler altüst olabilir. Blok listeye gidilirse partimiz daha başarılı olabilir. Çarşaf listesinde başkanın listesinden az diğer yönetimden çok aday yönetime girince uyumsuzluklar yaşanabilir. Bunu çok gördük. Bunun için blok liste olmasında fayda var." ifadelerini kullandı. 

YEŞİLDAL ÇARŞAF LİSTE İSTEDİ

Ertuğrul Yeşildal ise Aras'ın tam tersine çarşaf listeyle seçime gidilmesini istedi. Yeşildal,  "Çarşaf liste demokratiktir, birleştiricidir. Liyakat esaslıdır. Nasıl devlet memurluğunda liyakat esassa CHP'de de böyle olmalı. Özgür iradenizi mi kullanacaksınız yoksa özgür iradenize ipotek mi koyacaksınız? Karar sizin" ifadelerini kullandı.

Divan tarafından yapışan oylamanın ardından seçimin blok listeyle yapılması kabul edildi. Sonra Ufuk Aras tarafından partinin çalışma raporu okundu.

GÜLDAL ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Mehmet Güldal şu sözleri kullandı:

"Dün CHP'de görev yapan herkesi kutluyorum. Bugün aday olan gençleri kutluyorum. Bu örgütün vereceği her görevde yer alacağım. Ülkemizin durumu iyi değil. İş, ekmek talebiyle sokağa inenler her gün yoksullaşıyor. Belediyelerimize baskılar artıyor. Bu örgüt Kuvay-ı Milliye'den,  Atatürk  geliyor. Bu örgütün arkasında Mahir Çayan'lar, Deniz Gezmiş'ler var. Yerelde bugünden başlamalıyız. Bu kentte sosyal demokrat  bir belediye başkanına ihtiyaç var. Siz sokakta CHP'nin gücünü oluşturmasanız parti zaman zaman kopuyor. Mahalle örgütlerini oluşturamazsak CHP'nin kolları kopmuş demektir. İlk yapacağımız mahalle örgütlerinin oluşması olacak. Üyelerden kopmamalıyız. Her ay danışma kurulu toplantısı yapalım." dedi.

KARAGÖZ'ÜN LİSTESİ AÇIKLANDI

Mehmet Can Karagöz'ün listesi belli oldu. İşte o liste:

Halime Ceylan
Abdurrahman Kaya
Asuman Çaylar
Kadir Hacıkadiroğlu
Ali Uysal
Ayşe Nur Dere Özlük
Mustafa Kandemir
Tekin Açıkalın
Burcu Karsantı Atam
Cem Can
Neriman Çöken
Engin Alataş
Mehmet Güldal
Oktay Çintaş
Hasan Yönet
Gökhan Sipahioğlu

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 13:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83