CHP'den 'Skandal tören' açıklaması

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri ile ilgili 'Skandal Tören' başlıklı bir açıklama yaptı.

CHP'den 'Skandal tören' açıklaması

 Takavut'un açıklaması şöyle: 

banner111
"Alanyamız'da Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir özensizlik ve keyfiyet ile düzenlenen çelenk sunma töreni ile ilgili olarak tüm yetkililere soruyoruz:

1. Alanya'da olduğu bilinen Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu hangi nedenle bu resmi törene katılmamıştır?

2. Saat 12.15'te başlaması gereken ve hiçbir zaman aksatılmayan resmi törenler hangi gerekçe ile 15 dakika geç başlatılmıştır?

3. Cumhuriyetin ilanı ile bütünleşen İzmir Marşı, Sakarya Marşı, 10. Yıl Marşı gibi marşlarımız dururken, bir siyasi partiyi çağrıştıran ve günün anlam önemini göstermeyen müzikler kim tarafından organize edilmiştir?

4. Bütün bir tören boyunca "Atatürk" ve "Cumhuriyet" sözcüklerinin hiç kullanılmamış olması, hatta ve hatta saygı duruşu sırasında ne için saygı duruşunda bulunulduğunun bile açıklanmaması hangi keyfiyete dayanmaktadır?

5. Tören alanının düzenlenmesindeki özensizlik ve protokolde yaşanan kargaşadan kim sorumludur?

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ağırlığına ve saygınlığına yakışmayan ve adeta süratle geçiştirilmek istenen bir havada geçen çelenk sunma töreninde, du duruma neden olan ilgilileri şiddetle kınıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 16:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83