Çorbacı: "Toplu ulaşımda istenen kapasite bedeli çok fazla"

CHP İlçe Başkanı Çorbacı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem maddeleri arasında yer alan Alanya'nın toplu ulaşım sorunu ile ilgili alınan komisyon kararının değişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi

Çorbacı: "Toplu ulaşımda istenen kapasite bedeli çok fazla"
 CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, bugün yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Alanya'nın ulaşım sorununun gümdem maddeleri arasında yer alacağını söyledi. Çorbacı, otobüs kapasitelerinin arttırılmasının doğru bir karar olduğunu ancak istenen bedellerin çok yüksek olduğunu söyledi. 
Çorbacı sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şunlara yer verdi:
"Bugün yapılacak Büyükşehir devam meclisinde gündemin 12. Maddesinde Alanya’daki bazı özel halk otobüslerinin kapasitelerinin arttırılması ve arttırılan kapasite karşılığında bedel talep edilmesine ilişkin gündem maddesi var. Madde eki plan ve bütçe komisyonu ile ulaşım komisyonu raporlarında konuya ilişkin AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin kabul oyu CHP’li Meclis üyelerinin ise esnaftan talep edilen ücretin çok fazla olması nedeniyle red oyu var. Alınan kararda 7 metrelik Kargıcak ve Mahmutlar otobüslerinin 9-9.5 metreye diğer bazı otobüslerinde 9 metreden 12 metreye çıkarılması yapılan bu kapasite artışı nedeniyle 7 metreden 9 metreye çıkan otobüsler için 200.000 TL, 9 metreden 12 metreye çıkan otobüsler için ise 100.000 TL ücret belirlenmiş. Bu konu ile ilgili 4.5 yıl sonunda otobüs kapasitelerinin arttırılmasını geç kalınmış doğru bir karar olarak değerlendiriyoruz. Ancak kapasite artışı karşılığında istenen bedellerin çok yüksek ve orantısız olduğunu esnafın bu parayı ülkemizin içinde bulunduğu kriz ortamında çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Yukarıda sözünü ettiğim komisyon kararlarının bugün yapılacak olan Büyükşehir meclisinde değişmesi için elimizden geleni yapmayı taaahüt ediyoruz. İnşallah komisyon kararının altında imzası olan AKP ve MHP aldıkları kararın esnafın yararına olmadığını anlayarak kararlarını değiştirirler."

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2018, 11:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83