İlçe İlçe Anayasayı anlatıyor

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yoğun bir tempo içerisinde halkoylaması çalışmalarına devam ediyor. İlçe ilçe yeni sistemi anlatan Atay Uslu, anayasa değişikliğinin her cümlesinin tarihi gerçeklere, ihtiyaçlarımıza uygun olduğunu, Akılcı ve hukuki olduğunu bu nedenle Vatandaşların anladığını ve benimsediğini ifade etti.

İlçe İlçe Anayasayı anlatıyor

Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Konyaaltı, Kumluca, Korkuteli, Kaş ve Kemer ilçe teşkilatlarında halkoylaması süreci ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler verdi.

banner111
İSTİKBALİMİZ, İSTİKLALİMİZ, İSTİKRARIMIZ İÇİN EVET

Antalya Milletvekili Atay Uslu Konyaaltı ilçesinde yapılan toplantıda şunları ifade etti: “Yürütmede yaşanan çift başlılık ortadan kaldırılıyor, siyasi istikrar kalıcı hale gelecek, hükumet kurma zorluğu tarihe karışacak. 93 yıllık siyasi hayatımızda 65 hükümet kurulmuş. 15 ayda bir hükümet değişmiş. Oysa Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olsaydı 20. Hükümeti kuracaktık. Yeni hükümet sisteminde krizleri kişiler değil sistem engelleyecek. Sistemin istikrarı kurumsallaştıracak, engelli Koşular son bulacak.

KALICI SİYASİ İSTİKRAR SAĞLANACAK

Çift başlılık nedeniyle Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında sorunlar yaşanmıştır. Kenan Evren- Özal, Özal-Mesut Yılmaz, Demirel-Çiller, Demirel-Erbakan, Necdet Sezer-Ecevit, Necdet Sezer- Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan sorun ve krizler daha dün gibi hafızalarımızda tazedir. Yeni sistem ile istikrar kurumsal hale gelecek.

DEMOKRASİ VE KUVVETLER AYRILIĞI GÜÇLENECEK

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Yasama da, Yürütme de güçlenecek. Çünkü doğrudan millet tarafından seçilecek. Sonuçta ikisini de belirleyen milli irade güç kazanmış olacak. Seçime ihtiyacı olmadan kendine iktidar alanı açan, vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yürütme yani Cumhurbaşkanı %51 ile doğrudan millet tarafından seçilecek ve iktidar değişikliği ancak sandıkta milletin iradesiyle olacak. İstikrarlı bir yürütme, ekonomik büyüme, refah ve kalkınma sürecini hızlandıracak. Zayıf hükümetler ve koalisyonlar döneminde ekonomik ve siyasi krizler yaşanmıştır. En hızlı büyüdüğümüz dönemler, siyasi istikrarın olduğu dönemlerdir.

YASAMA ASLİ İŞLEVİNE ODAKLANACAK

Yasama asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak. Yürütme ile bağı kesilen Yasama asli işlevlerini daha kaliteli şekilde yapacak. Yasama ve yürütme Arasında seçim yenileme yetkisi ile kontrol ve denge kurulacak ve seçilmiş iki erk işbirliği içinde çalışacak. Kuvvetlerin ayrılığı ilkesi güçlenecek ancak bu ayrılık kuvvetlerin savaşı yerine kuvvetlerin uyumu sonucunu doğuracaktır. “

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 11:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83