İyi Parti'den Abdullah Sönmez yanıtı

İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın gündeme ilişkin soruları yanıtladı

İyi Parti'den Abdullah Sönmez yanıtı
Gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Abdullah Sönmez ismin kulislerde sıkça geçmesinin nedenini diğer partililerin kamuoyu yaratmasından kaynaklandığını söyledi.

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Yücel Apaydın konuşmasına Alanya olarak zor bir haftaya başladığımızı belirterek, " Hakkari'deki patlamada şehit düşen Yusuf Önder ve tüm şehitleremize Allah'tan rahmet diledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Önrenci Andı' dilekçesini eleştiren Apaydın, "Türk milleti, milli değerlerine sahip çıkan, ulus bilincini en önce kazanan milletlerden biridir. Hassasiyetimiz, millet olma bilincindeki kırmızı çizgilerimiz belli ve keskindir. Bu ülke topraklarının her karışında bir hayat, bir emek, bir mücadele ve bir inanç vardır. Bunlar bize atalarımızdan kalan en önemli yadigârdır. Biz bunları yaşatmak için mücadele ederken, milli değerlerimizi yaşadığımız her husus bizler için vazgeçilmezdir. Size biraz milli değerleri hiçe sayanların hazırladığı bir dilekçeden bahsetmek istiyorum. Andımızla ilgili Eğitim Bakanlığı'nın dilekçesini hazırlayan zat-ı muhteremler "Türk Ulusal Kimliği tarih sahnesine çok geç çıkmıştır. Türkler ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur" demişlerdir. Bu kişiler sanırım, Ergenekon Destanı'ndan bihaberlerdir. Fransız ihtilalinden 1000 yıl önce 'Türk milleti' diyen tarihi gerçeklik Göktürk kitabelerinde de bulunuyor. Çok geriye gitmeden yakınımızda da bu durumun örneğini görebiliriz. Türk Milleti'nin güçlü tarihini Cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan yıldızların 16 Türk Devletini temsil ettiğini ve devletlerin isimleri farklı olsa bile, o yıldızlara Türk Milleti dendiğini bilinmesi gerekmektedir. Bunları bilmeyenler; Türk Milleti'nin, Türk ulusunun tarihi gücünü öğrenmeye çalışmalılar ki en azından yaşadıkları topraklara layık olabilsinler" dedi. 

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NIN GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYORUZ"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret etmesine ilişkin konuşan Apaydın, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın milli değerlerimizi hiçe sayan sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaret ülke gündemimizde haklı sebeplerden yer aldı. Bu ziyareti Genel Başkanımız Meral Akşener'in sözleri aslında çok güzel özetliyor: "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'ye 'ahlaksız' diyen, Türk hakanı Timur'a 'melun' diyen, Kurtuluş Savaşı için 'Keşke Yunan kazansaydı ' diyen bir adamdan Türk Milletinin Cumhurbaşkanı tarih öğrenemez. Milli değerlerimize dil uzatan bu adamın da Türk Milleti'nin Cumhurbaşkanı'nın yanında işi olamaz!" diyerek özetliyor. Bu adamın ayağına giden Diyanet İşleri Başkanı'nın görevden alınmasını öncelikle milli bilince sahip vatandaşlar olarak istiyoruz. Bu konu ile ilgili harekete geçilmesini hükümetten talep ediyoruz. Bizler geçmişiyle ve gelecek nesillere de bunları aktarmaktan gurur duyan bir milletiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için geçmişte atalarımız, günümüzde de vatanımızın evlatları canla başla çalışmaktadır. Bu bayrak yere asla inmez ve inmeyecektir.  Bir söz vardır ki ebedidir. Şehitler ölmez, Vatan da bölünmez" diye konuştu. 

"ABDULLAH SÖNMEZ İLE İLGİLİ KAMUOYU YARATIYORLAR"

Yerel seçim süreciyle ilgili ve kulislerde MHP'li Abdullah Sönmez isminin İYİ Parti'den adaylığının konuşulmasıyla ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Apaydın, "Yerel seçimler bizim teşkilat olarak ve Alanya'da bulunan bütün İYİ Partililer olarak en önemli amacımız Alanya Belediyesi'ni kazanmak. En büyük hedefimiz Alanya Belediyesi. Bu noktada biz teşkilat görevi ile ilgili şu aşamada, bu aşamada, şartlar bu şekilde demeden kesintisiz olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Bu  konuda Abdullah Sönmez isminin biraz daha öne çıkması bizden kaynaklanan bir durum değildir. Bu çevreden, partililerden, özellikle farklı partililerden Abdullah Sönmez'in bizim adayımız olmasını isteyen çok sayıda  insan olmasından kaynaklanıyor. Bu kamuoyunu biz yaratmıyoruz bizim dışımızda bu gelişerek,  bizi bu noktada hareket etmeye sevk ediyor. Fakat bizim inancımız kimle kazanacaksak onla yola çıkmak yönünde.  Bekleyip göreceğiz. Çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 17:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83