Takavut'tan flaş açıklama! CHP İlçe Başkanlığı'na aday mı?

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut 9 Aralık'ta yapılacak olan kongrede İlçe Başkanlığı'na aday olup olmadığını açıkladı.

Takavut'tan flaş açıklama! CHP İlçe Başkanlığı'na aday mı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut bugün bir basın açıklaması yaptı. Takavut açıklamasına geçtiğmiz günlerde rahatsızlanarak yoğun bakıma alınan ve tedavisi devam eden Deniz Baykal'ı anarak başladı. Takavut, "Öncelikle 2. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın ciddi bir rahatsızlık geçirmekte şu anda. Dualarımız onunla, umarım tekrar sağlığına kavuşur. Buradan kendisine geçmiş olsun diliyorum, acil şifalar diliyorum. Önümüzdeki süreç Deniz Bey için gelen haberlere göre biraz zorlu bir süreç. Umarım tekrar sağlığına kavuşur." dedi.

"ESNAFA KREDİ MÜJDESİ SEVİNDİRİCİ"
 
Dün Başbakan Binali Yıldırım'ın esnaflara vermiş olduğu kredi müjdesi hakkında konuşan Takavut kararın oldukça sevindiricini olduğunu ancak uygulamaya bir an önce geçilmesi gerektiğini söyledi. Takavut, "150 bin Lira olan krediyi 200 bin Lira’ya, eğer iş yeri satın alacaksa buraya da 500 bin Lira, yeni araç alacaksa iş yerine ona da 500 bin Lira kredi verileceğini söyledi. Bu kredilerin de 10 yıl vadeli olduğunu söyledi ancak orada ucu açık bir şey var. Bir ipucu verdi ama doyurucu bir ipucu değildi. Faizlerinin piyasa faizlerinin altında olacağını söyledi. Tabi ne kadar altında onu bilemiyoruz. Burada çok sıkıntılı bir olay var o da şu. Biliyorsunuz mecliste sicil affı çıktı. Ancak sicil affını bankalar uygulamıyor. Eğer kredi kartınız yazılmışsa veya orada bir işaret varsa siz o kırmızıçizgiyi yemişseniz bankalar size sıcak bakmıyorlar ve krediyi vermiyorlar. Bunun mecliste kabul edilmesi yetmiyor. Uygulama sahasında bankaların bunu uygulaması gerekir. Esnaflarımıza kredileri açmaları gerekir. Çünkü gerçekten esnaflarımızın durumu sezon sonu olmasına rağmen, şu anda para dönmesi gerekmesine rağmen, esnaflarımızda paranın en bol olması gerektiği zaman olması gerekirken, Alanya için söylüyorum bunu maalesef esnaflarımız çok sıkıntıda." diye konuştu.

OSMAN GAZİ ÖRENĞİ

Son günlerin bir diğer tartışılan konusu Osman Gazi Köprüsü hakkındaki Takavut'un düşünceleri ise şu şekilde: 

"Bir de biliyorsunuz, yollar yapıldı, köprüler yapıldı, tüp geçitler yapıldı. Biz her zaman söylüyoruz; yapılan yatırımların hiç birisinin karşı değiliz. 
Eğer doğru ve zamanında projelendirildiyse, proje uygulaması yerindeyse her zaman CHP olarak vereceğimiz söyledik yine söylüyoruz. Ancak bakın size örnek vereceğim tek bir örnek ki bunun örneğini çoğaltabiliriz, tüm köprüler için bu geçerli: Osman Gazi Köprüsü’nden 14 milyon araç geçişi garantisi veriliyor. Fakat sonuçta 6 milyon araç geçiyor, 8 milyon araç geçmiyor. 8 milyon o geçmeyen aracın parasını bizler ödüyoruz. Yani tüm Türkiye’deki vatandaşlarımız ödüyor. Bunlar bizlerin vermiş olduğu vergilerle ödeniyor. Yani böyle bir yatırım içerisine bilmiyorum ama birçok kişinin de bu işe girmesi gerekir, çünkü çok güzel, yağlı, hiçbir riski olmayan bir yatırım. O nedenle kamuoyuna da bunu buradan bildirmek istiyoruz."

"SORUNU OLAN BİZİ ARASIN"

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut Alanya halkına bir çağrıda bulundu. Mahallesinde sorunu olanların kendilerini aramasını isteyen Takavut, "Bir de bugün özellikle mahallerimizden, vatandaşlarımızdan bulundukları bölgelerle ilgili çeşitli sıkıntılar bize geliyor. Ben buradan tüm muhtarlarıma ve vatandaşlarıma çağrı yapıyorum. Bulunduğunuz mahalledeki sıkıntılarınızı telefonla da olsa buraya gelmeseniz bile eğer bize bildirirseniz biz ilçe örgütü olarak o sıkıntıların arkasında olacağız, takip edeceğiz, sonuca ulaştıracağız ve kendilerini de bilgilendireceğiz. Ben hem muhtarlarıma hem vatandaşlarıma bu konudaki sıkıntılarını lütfen CHP İlçe Örgütüme bildirmelerini rica ediyorum." şeklinde konuştu. 

"BEN DE ADAYIM"

Günlerdir merak edilen bir konu hakkında açıklama yapan Takavut, yapılacak olan kongrede CHP Alanya İlçe Başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıkladı. Takavut, "Tüm vatandaşlarımıza ön duyuru olsun. Biliyorsunuz bir kongre sürecine girdik, delege seçimlerimizi tamamladık. Şimdi de kongremize 2 ay kadar bir zaman kaldı. 9 Aralık’ta kongremiz var. Mehmet Can Karagöz arkadaşımız ilçe başkanlığı adaylığını açıkladı. Bende ilçe başkanlığına adayım. Önümüzdeki günlerde burada vatandaşlarımızla bunu paylaşacağız." dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 14:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83