25 yıl sonra rahat nefes aldı

Burun delikleri doğuştan tıkalı genç, Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde olduğu endoskopik cerrahi ameliyatla sağlığına kavuştu.

25 yıl sonra rahat nefes aldı
Antalya'da yaşayan 25 yaşındaki Bahri Dayan, burun tıkanıklığı ve akıntı şikayetiyle Atatürk Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz polikliniğine başvurdu. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Erdem Atalay Çetinkaya tarafından muayene edilen Dayan'a 'koanal atrezi' (Burnun doğumsal tıkanıklığı) tanısı konuldu. Endoskopi cerrahi yöntemiyle ameliyat edilen Bahri Dayan'ın burun delikleri başarılı bir operasyonla açıldı.

Doç. Dr. Erdem Atalay Çetinkaya, burnun doğumsal tıkanıklığının, geniz ve burun arasında bulunan, burnun genize açılan deliklerinin anne karnında açılması gereken süreçte açılmaması ve doğumda kapalı kalması durumu olduğunu söyledi. Bahri Dayan'a da aynı tanıyı koyduklarını ifade eden Çetinkaya, "Tıkanıklık nedeniyle rahat yemek yiyemediğini, kaliteli uyku uyuyamadığını söyledi. Hastayı bu sıkıntılı durumdan kurtarmak amacıyla ameliyatını gerçekleştirdik. Böylece hastanemizde ilk kez bu tür bir vakanın endoskopik cerrahi yöntemiyle ameliyatını yapmış olduk" dedi.

Bahri Dayan ise "Ameliyat sonrası sanki ilk kez nefes alabildiğimi hissettim. Yediğim yemeğin bile tadını yeni alıyor gibiyim" diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 13:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83