Alanya Uyku Bozukluğu Merkezi açıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Uyku Bozuklukları Merkezi hastaların hizmetine açıldı.

Alanya Uyku Bozukluğu Merkezi açıldı
Uyku bozukluklarıyla ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisi amacıyla kurulan bu merkez, 5 uyku odasıyla hastalara hizmet vermeye başladı. Artık Uykuda; horlama, nefes kesilmesi, nefes darlığı, nefes durması ve boğulma hissiyle uyanan, gündüz aşırı uyku hali, uyku esnasında diş gıcırdatma gibi değişik hareketlerde bulunan hastalar bu uyku laboratuvarında incelenebilecekler. Ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan bu özel odalarda, hasta uyurken gece boyu izlenmekte ve kayıt işlemleri gerçekleştirilmekte. Daha sonra Uzman hekimler tarafından hastanın kayıtları incelenmekte ve değerlendirilmekte. Uyku bozukluğu şikayeti olan hastalar ilk önce Kulak Burun Boğaz, Nöroloji veya Göğüs Hastalıkları Uzmanı’na başvuruda bulunması gerekiyor. 

Uyku Bozuklukları Merkezini hasta ve hasta yakınlarının hizmetine açan ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yanık Ünitesi, Onkoloji Tanı, Tedavi Merkezi, içerisinde Talassoterapi yapma imkanı olan İnme Rehabilitasyon Merkezini'de içinde barındıracak olan Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezini ise çok yakında hasta ve hasta yakınlarının hizmetine açmayı planlıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83