KANSER, KALP KRİZİ VE BUNAMANIN İLACI ALANYA'DA

Türkiye'de tüketilen Avokado'nun yüzde 70'i Alanya'da üretiliyor.

KANSER, KALP KRİZİ VE BUNAMANIN İLACI ALANYA'DA

 Kanser, kalp, yaşlılık ve bunama... Bir vitamin ve mineral deposu olan avokado neredeyse vücudun her organı üzerinde yenileyici etkiye sahip

banner111
Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun sofralarda, beslenme yazılarında ya da sağlık önerilerinde karşıma çıkan bir besin var: Avokado. Bugüne dek hakkında çıkan hiç bir olumsuz yazı, ama şuna da iyi gelmez diye bir yorum görmedim.
Avokadoyu keşfettiğim günden beri her gün yemeğe çalışırım. Sadece yararlı olması değil aslında o tanımlanamaz lezzeti de beni çekiyor. Kimilerine göre sebze kimilerine göre de meyve. Hatta ilk kez tadanlar hiç bir şey hissetmediklerini, neye benzeteceklerini bilemediklerini söylerler.
Ancak bir kez tadına varan kolay kolay vazgeçemez. Sadece çiğ tüketilen avokado tek başına mükemmel bir lezzet olduğu kadar çok da iyi bir eşlikçi. Neyin içine girse lezzeti iki katına çıkarıyor. Peynir, ceviz ve domates ile birlikteliği biraz balsamik sirke ya da nar ekşisi ilavesiyle inanılmaz. Sadece sert halde değil olgunlaşıp yumuşadıktan sonra tüketilmesi gerekiyor. Dozunu kaçırır biraz fazla olgunlaştırırsanız, püre yapıp sos olarak da kullanabilirsiniz. Hatta tereyağı ya da krem peynir yerine ekmeğinizin üzerine sürüp yiyebilirsiniz.
İthal ürün olarak tanıştığımız avokado son yıllarda Akdeniz bölgesi başta olmak üzere ülkemizde de üretiliyor. Bir dönem lüks ürün kategorisindeydi ancak şimdi fiyatı ulaşılmaz değil. Hele de yararları söz konusu olduğunda ucuz bile sayılabilir.
YARARLARINA GELİNCE
Tam anlamıyla her derde deva diyebileceğimiz avokado günde yarım ya da bir tane yendiğinde günlük tüm vitamin ve antioksidan ihtiyacını karşılıyor.
Kolestrolü düşürmede, kalp sağlığında, hücre yenileyici özelliğinden dolayı kanser hastalıklarında mutlaka yenmesi gerekli besinler arasında. Tekli doymamış yağ deposu, protein bakımından çok zengin, A, C, E, K vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum gibi birçok mineral içeriyor.
Avokadoda aynı zamanda ‘glutatyon’ denilen çok güçlü bir antioksdan var ve bu madde vücudu her türlü saldırıya karşı koruyor. Hücrelerin yaşlanmasını önlüyor. Parkinson ve bunamayı engellediği gösteren çalışmalar da mevcut. Avokado içerdiği bol miktarda karoten sayesinde aynı zamanda kansere karşı da bir koruyucu. Avokado kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor.

Bir kez daha özetleyecek olursak:
• Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur
• Kansere karşı koruyucudur
• Yaşlanmayı geciktirir (anti-aging etkisi)
• Güneşe karşı korur ve cildin sarkmasını önler

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 15:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83