Sağlıkçılardan Atatürk'e saygı

10 Kasım 1938 yılında Saat 9:05’de ebediyete intikal eden Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 79. ölüm yıl dönümünde unutulmadı.

Sağlıkçılardan Atatürk'e saygı
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin giriş bölümünde hastane yönetimi tarafından bir anma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene; Başhekim Dr. Tevfik Yazan, Hastane yönetimi, doktorlar, hemşireler, hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları katıldı. 
Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'de hastane bahçesinde siren sesi ile birlikte bayrak yarıya indirildi. Atatürk başta olmak üzere onun silah arkadaşları ve bu vatan için gözünü kırpmadan can vermiş tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Dr. Tevfik Yazan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Dr. Tevfik Yazan; “Bu bayrak bu ümmet ve bu millet için hiç düşünmeden hayatını feda eden Başta Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi buradan bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Cenab-ı Allah bu millete bir daha bu tür sıkıntılı durumları yaşatmasın ve İstiklal Marşı yazdırmasın.” dedi.

Tören daha sonra sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83