Alanya'da bu turnuva Türkiye'ye örnek olacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Alanya'da satranç turnuvası düzenlenecek.

Alanya'da bu turnuva Türkiye'ye örnek olacak
Alanya Satranç Koordinatörleri Davut Üneşi ve Fazilet Dalkılınç'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 24 Ekim ve 25 Ekim tarihlerinde Alanya’mızda satranç turnuvası düzenlenecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün girişimleri ile Türkiye Satranç Federasyonumuzun Organizasyonu ve de Alanya belediyemizin büyük katkıları ile bu turnuva gerçekleşiyor. İlçemiz Türkiye geneli Pilot ilçe seçildi. Bilindiği gibi pandemi sürecinin başlaması ile Yüz yüze satranç turnuvaları yapılmıyordu ve hala yapılmamakta. İlçemizde Cumhuriyet bayramımızın coşkusunu satranç sporunun mücadele ruhunu ve sporun centilmenliği ile birleştiriyoruz. Alanya daki bu turnuva bütün Türkiye ye örnek olacak ve Pandemi koşullarında dahi Alanya turnuva düzenleyebildiğini gösterecek.
Turnuvamız Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Açık Çim sahasında gerekli tüm pandemi koşullarını dikkate alarak Cumhuriyet bayramına yakışır bir şekilde Çocuklarımız hem yarışacak hem de o coşkuyu alacak diye umuyoruz.
Satranç turnuvamız 8 yaş altı, 10 Yaş altı, 14 yaş altı ve 18 yaş altı olmak üzere 4 kategoride oynanacak. Her kategorinin ilk 3 derecesine kupa, her kategorinin ilk 5 derecesine madalya verilecek. Kayıtlar TSF Antalya il temsilciliğimizin resmi sayfası üzerinden yapıldı." 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2020, 07:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83