Arap turist sayısı artacak

Suudi Arabistan’ın Cidde Şehri’nde bu yıl 7’ncisi düzenlen “Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı’nda Antalya büyük ilgi görüyor.

Arap turist sayısı artacak
15-17 Şubat 2017 tarihlerinde Suudi Arabistan’ın Cidde Şehri’nde bu yıl 7’ncisi düzenlen “Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı’nda Antalya büyük ilgi görüyor. 22 ülkeden katılımcı ile gerçekleştirilen Fuara ilk kez katılan Antalya ziyaretçilerden büyük ilgi ve beğeni görüyor.

Antalya Valiliği himayesinde, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) organizasyonunda katılım sağlanan Fuarın ilk gününde Cidde Belediye Başkanı Hani Abu Ras ve Türkiye Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön Antalya standını ziyaret etti. Standı gezerek bilgi alan Belediye Başkanı Hani Abu Ras, Antalya’yı çok beğendiğini ve tatilini Antalya’da geçirmek istediğini söyledi.

Antalya’dan konaklama tesisleri ve seyahat acentelerinin katıldığı fuarda Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve BAKA Körfez Ülkeleri Koordinatörü Seyitcan Altınkaynak da yer alıyor.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Acar, Suudi ve Arap turistlerin Antalya’ya büyük bir ilgi ve meraklarını gördüklerini, bu yıl Antalya’ya gelen Arap turist sayısında önemli artış hedeflediklerini söyledi. Antalya’ya Suudi Arabistan’ın Cidde ve diğer şehirlerinden direkt uçak seferleri konulması gerektiğini ifade eden Acar, bu konuda THY ve diğer havayolu şirketlerinin Suudi pazarında Antalya’ya var olan yoğun ilgiyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye gibi bir ülkeye 2-3 ana pazarın yetmeyeceğini belirten Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Münir Karaloğlu da, Cidde Turizm Fuarı’nın Antalya turizminin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83