Gazipaşa Alanya Havalimanı'nda bir ilk daha

Estonyalı turistler Gazipaşa Alanya Havalimanı'nda törenle karşılandı

Gazipaşa Alanya Havalimanı'nda bir ilk daha
Gazipaşa Alanya Havalimanı yurtdışından ilk kez gelen uçakları karşılamaya devam ediyor.  Yurtiçinde ve yurtdışında giderek kalitesini arttırmaya başlayan Gazipaşa Havlimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştiren Free Bird Havayoluna ait uçak, itfaiye araçlarının 'su takı' töreniyle karşılandı.
 
SU TAKI TÖRENİYLE KARŞILANDI

Estonya'dan ilk kez içerisinde 189 turist kafilesi getiren yolcu uçağı Gazipaşa- Alanya Havalimanı'na saat 00.30’da iniş yaptı. Estonya’dan gelen turistler için karşılama töreni düzenlendi. Uçağın pist başına gelişinden itibaren itfaiye araçları tarafından su takıyla karşılama yapıldı. Uçaktan inen turistlere karşılama protokolü tarafından karanfiller verildi. Karşılamaya Gazipaşa Belediye Başkan yardımcısı Adem Kaya, Gazipaşa Alanya Havalimanı TAV İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ve havalimanı görevlileri katıldı. Belediye Başkan yardımcısı Adem Kaya ve Havalimanı TAV İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı uçaktan inen turistleri karanfillerle karşıladı. Ardından havalimanı yetkilileri tarafından ise yolcu uçağının pilot ve personeli için pasta kesildi. Havalimanı TAV İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, kesilen pastayı pilot ve personele ikram etti.
 
1,5 MİLYON YOLCU HEDEFLİYORUZ

Gazipaşa Alanya Havalimanı TAV İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, "Bu gün Estonya Tallinn’den 189 yolcu ile gelen ilk sefer. Bu yaz boyunca şimdilik 30 sefer olarak programlandı. Temennimiz bunun artarak devam etmesi. Şu anda Gazipaşa'ya 12 ülkeden, 18 havayolu şirketi tarafından uçuş gerçekleştiriliyor. Geçen yıl 1 milyon 215 bin yolcu ağırladık. Bu yıl ise yüzde 15-20 artışla, 1,5 milyona yaklaşacağımızı tahmin ediyorum” dedi.
 
ESTONYALI TURİSTLERİ KARŞILADIK

Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya ise, "Büyümesine devam eden havalimanında bu yıl Estonya’dan gelen ilk misafirlerimizi kabul ettik. Bu gün 189 yolcusuyla ilk inişini gerçekleştiren şirketi Gazipaşa Belediyesi olarak karşıladık. Umarım havalimanımız ilerleyen yıllarda kapasitesini arttırarak hem ilçemize hem ilimize büyük faydalar sağlayacaktır” diye konuştu.
 
  

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2019, 12:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83