ACILI BABAYA KAYMAKAMDAN YANIT VAR

Alanya Kaymakamlığı, "Oğlu uyuştucu bağımlısı babanın gözyaşları" haberi ile ilgili açıklama yaptı.

ACILI BABAYA KAYMAKAMDAN YANIT VAR

 Alanya Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

banner111
16 Ağustos 2016 tarihli gazete ve diğer yayın organlarından, “Oğlu Uyuşturucu Bağımlısı Babanın Gözyaşları” ve benzeri başlıklarla yayınlanan haberin içeriğinde “Alanya'nın Demirtaş Mahallesi'nde yaşayan baba Hayrettin Y. 16 yaşındaki oğlu  C.Y'nin madde bağımlısı olduğunu belirterek tedavisi için yardım istediğini, çocuğunun "Baba yardım et, yardım et" feryatlarının kulağından çıkmadığını ve çocuğunun acil olarak Ankara'da tedavi merkezine yerleştirilmesini talep ettiği belirtilmektedir. Basında çıkan haber ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede; Aile tarafından yapılan tüm müracaatlar dikkate alınmakta ve aile sık sık ziyaret edilerek psikolojik destek verilmesinin yanı sıra maddi ihtiyaçlar tespit edilerek gerek yardımlar yapılmaktadır.

Hayrettin Y’nin ailesine düzenli olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce maddi yardımlar yapılmaktadır. Ayrıca Hayrettin Y’nin ailesinin ikamet ettiği ev için bakım ve onarım amacıyla maddi destek sağlanılmaktadır. C.Y'nin madde bağımlılığı ile ilgili tedavisi için de tedavi giderleri için destek verilmektedir.

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce, aileye sosyal ekonomik destek sağlanmaktadır. İlgili Mahkemelerce mağdur C.Y, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun 5/1-a, c ve d bendleri uyarınca danışmanlık, bakım ve sağlık tedbirleri uygulanmasına dair karar verilmiş ve çocuk kurum bakımına alınmıştır. C.Y. halen, Alanya 1. Aile Mahkemesinin 16.11.2015 tarih ve 2015/1493 sayılı kararı uyarınca Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kurumda koruma altında bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83