Alanya'da kaplumbağa canisi yakalandı

Alanya'da kaplumbağa canisi yakalandı
Alanya’da bir mezarlıkta çok sayıda kabukları kırılmış kaplumbağa bulundu, Alanya Emniyet Müdürlüğü kaplumbağalara zarar veren şahsı kıskıvrak ele geçirdi.

Olay, Kleopatra Plajı’ndaki bulunan Damlataş Sahil Mezarlığı’na meydana geldi. Sabah saatlerinde kedi, köpek gibi sokak hayvanlarını beslemek için mezarlığa gelen veteriner hekimler gördüğü manzara karşında şoke oldu. Mezarlıkta kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından telef etme için onlarca kaplumbağanın kabukları kırıldığı görüldü. Taşla ezilerek kabukları kırıldığı tahmin edilen çok sayıda kaplumbağa telef olurken, bazılarının ise yaşadığı görüldü. Yaşanan olayın ardından duruma tepki gösteren çok sayıda hayvansever yetkilerden yardım istedi.

Veteriner Tedavi Merkezi tarafından 5 yaralı kaplumbağanın tedavisi yapılması için veteriner kliniğine götürüldü. Ayrıca 2 kaplumbağanın da öldüğü tespit edildi. Konu ile ilgili olarak düğmeye basan Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince izlenen kamera görüntüleri sonucu, olayı gerçekleştiren şahısın B.Z. olduğu tespit edildi. Şahıs, Saray Mahallesi Pelitlik Caddesi civarında yaya olarak yürüdüğü esnada yakalandı. Şahısla yapılan görüşmede, gezmek için dışarı çıktığını, sonrasında mezarlığa uğradığını, mezarlıkta gezen kaplumbağaları gördüğünü, kaplumbağaların siğil yaptığını ayrıca kaplumbağalarda kara büyü olduğuna inandığını, bu gerekçeyle öldürdüğünü beyan etti.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile görüşülerek gerekli işleme başlayan Alanya Emniyet Müdürlüğü, ayrıca şahsa sokağa çıkma yasağını ihlal etmesinden dolayı 3.150 TL idari para cezası uyguladı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2020, 13:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83