Alanya'da sosyal medyadan devlet büyüklerini aşağılamaya gözaltı!

Alanya'da sosyal medyadan devlet büyüklerini aşağılamaya gözaltı!
“Rakı içen iki ayyaşın kurduğu ülkeyi, ne içtiğini bilmeyen iki ayyaş yıkıma götürüyor” sözlerini sosyal medyadan paylaşan avukat Tevfik A. gözaltına alındı.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ve alenen aşağılama suçları çerçevesinde Türk Ceza Kanunun 301. maddesi gereğince Tevfik A gözaltına alındı. Adalet Bakanlığının soruşturma iznine bağlı olarak TCK’nın 301 maddesi gereğince “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”, hükmüne göre yapılan işlemler sonrası şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Antalya Barosunun Van Barosuna kayıtlı bir avukata, Uğur Mumcu Hukuk Ödülü verme kararından vazgeçmesi sonrası bu duruma tepki gösteren avukatlara yönelik sosyal medya hesabından ‘Naciyeler sahnede. Kancığı bol erkekli sürtükler sürüsü’ diye hakaret ettiği için 2014 yılında 8 bin 840 lira para cezasına çarptırılmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2020, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83