Alanya’da infial yaratan olayın gerçeği ortaya çıktı! Yurttan atıldığı söylenen ikizler…

Alanya'da Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'nde yaşanan ve medyada geniş yer alan olay hakkında, Alanya’da bulunan eğitim sendikaları bir basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu açıklamada, olayın kamuoyuna yanlış yansıtıldığı ve gerçeklerin açığa çıkarılmasının amaçlandığı belirtildi.

Alanya’da infial yaratan olayın gerçeği ortaya çıktı! Yurttan atıldığı söylenen ikizler…

Geçtiğimiz günlerde Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’nin yurdundan, depremzede ikizlerin birbirleriyle aynı yatakta yatması sebebiyle yurttan atılmaları medyada ses getirmişti. Olayla ilgili açıklama yapan, baba ise kızlarının ahlaksız iftira nedeniyle mağdur edildiğini iddia ederken, olayın medyaya yansımasının ardından da Antalya Valiliği, konu hakkında inceleme ve soruşturma başlattığını açıklamıştı.

“ETİK DEĞERLER GÖZETİLİYOR”

Yaşanan gelişmelerin ardından ise Alanya’da bulunan eğitim sendikaları Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi önünde ortak basın açıklamasında bulundu. Sendikalar adına konuşan Türk Eğitim-Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu, sendika olarak Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesinde yaşanan olayın duyulmasının ardından konuyla ilgili herkesle görüşüldüğünü ve etik değerlerin gözetildiğini ifade etti. Okul idaresi ve öğretmenlerin, öğrencilere en iyi şekilde yardımcı olmaya çalıştıklarını ve ailelerin rencide edilmemesi için titizlik gösterdiklerini vurguladı. Ulu, “Bir eğitimci olarak her türlü etik değerleri de dikkate alarak konunun her yönüne girmeyeceğiz. Bu olayda okul idaresi, başta rehber öğretmen olmak üzere tüm öğretmenlerimiz öğrencilerimizi kazanmak için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermişlerdir. Bunu yaparken ailenin ve çocuklarımızın rencide olmaması için azami titizliği göstermişlerdir. Bütün bunlar ortada iken ‘öğrencileri sokağa attılar’ gibi aslı astarı olmayan bir iddiada bulunmak ya bilgisizliktir, ya da art niyetliliktir” dedi.

“YURTTA KALMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Ulu, öğrencilerin hala okulun öğrencisi olduğunu ve yurtta kalmaya devam ettiklerini, olayın her aşamasında veliye bilgi verildiğini ve yardımcı olunduğunu belirtti. Öğrenci velisinin çocuklarının nakillerini talep ettiğini ancak daha sonra bu talebini iptal ettiğini açıklayarak, “Olayın her aşamasında veliye bilgi verilip, yardımcı olunmuştur. Öğrenci velisi çocuklarının nakillerini istemiştir. Ancak ne olduysa veli nakil talebini iptal etmiştir. Veli zaman içerisinde bir çok kişiden yardımcı olunması yönünde ricada bulunmuştur. Bu kişiler olayın aslını öğrenince olaya müdahil olmak istememişlerdir. Bütün gerçekleri bildiğimiz için okul idaresi ve öğretmenlerin yanındayız. Kamuoyunun bilmesini istediğimiz bazı hususları hatırlatmak isteriz. Öğrenci velisi niçin önce nakil talebinde bulunup sonra vazgeçmiştir? Alanya’da hiç mi gazeteci yoktu da Hatay’dan bir gazeteci olayı haber yapmıştır? Yaşanan olayla ilgili olarak Valilik tarafından idari soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturmanın daha sonucu belli olmadan eğitim camiası nasıl yargısız olarak infaz ediliyor” diye konuştu.

“BUGÜNE KADAR HEP HAKLININ YANINDA OLDUK”

banner111

Ulu, eğitim sendikalarının her zaman hakkın ve haklının yanında olduğunu ve bu olay karşısında da okul idaresi ve öğretmenlerin arkasında duracaklarını belirtti. Ulu konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Sonuç olarak burası bir eğitim kurumudur. Kimsenin aslı astarı olmayan bir olayla ilgili olarak bu kurumu ve eğitim çalışanlarını rencide etmeye hakkı yoktur. Keşke söz konusu iki öğrencimiz için gösterilen hassasiyet, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler için de gösterilseydi. Eğitim sendikaları olarak böyle aslı astarı olmayan bir olay karşısında okul idaresi ve öğretmenlerimizin arkasında ve yanında olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep hakkın ve haklının yanında olacağız.” 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2024, 09:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83