Alanya’ya 30 gün süre verildi

Alanya’ya 30 gün süre verildi

TBMM’den Antalya ve Alanya dahil milyonlarca ev sahibini ilgilendiren karar: Turistik amaçlı konut kiralamalarında yeni düzenlemeler geldi. Kanuna göre 30 gün içinde belgeler eksiksiz bir şekilde bildirilmezse idari para cezası uygulanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), turistik amaçlı konut kiralamalarında yeni düzenlemeler içeren kanun teklifini onayladı. Kanun, 30 gün içinde eksiksiz bir şekilde bildirilmesi gereken zorunlu değişiklikleri içeriyor.

Kanun, ev sahiplerine, turistik kiralama faaliyeti için alınması gereken izin belgesini zorunlu kılıyor. Bu belge için başvuruda bulunan ev sahiplerinden, turistik kiralama için uygun görülen bağımsız bölümle ilgili tüm kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı kararı ibraz etmeleri isteniyor.

banner111

A grubu seyahat acenteleri aracılığıyla belgelendirme

Turistlik kiralama izin belgesi alacak olanlar için belgelendirme süreci, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na göre belirlenmiş A grup seyahat acentaları aracılığıyla yapılacak.

Cezai yaptırımlar

Kanun aynı zamanda çeşitli cezai yaptırımlar içeriyor. İzin belgesi olmadan konut kiralayanlara ve belirli kurallara uymayanlara 1 milyon TL’lere kadar çıkan çeşitli idari para cezaları uygulanacak.

Bu cezalar, belirli süreler içinde izin belgesi alınmaması veya ihlallerin devam etmesi durumunda artacak.

Hedefler

Belirli durumları düzenleyen bu kanun, turistik konut kiralama sektöründe şeffaflığı artırmayı, ev sahiplerini korumayı ve kalite standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

Yenilikler ne anlama geliyor?

Kanunun onaylanması ile birlikte, turistik amaçlı konut kiralamak isteyen ev sahipleri, artık izin belgesi almak zorunda olacak. Bu belge için başvuruda bulunan ev sahiplerinden, tüm kat maliklerinin onayını alması gerekecek. Belgelendirme süreci ise A grubu seyahat acenteleri aracılığıyla yapılacak.

İzin belgesi olmadan konut kiralayanlara ve belirli kurallara uymayanlara ise 1 milyon TL’lere kadar çıkan çeşitli idari para cezaları uygulanacak. Bu cezalar, belirli süreler içinde izin belgesi alınmaması veya ihlallerin devam etmesi durumunda artacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83