Alanya’da 'kapora' adı altında 200 TL dolandırdı

Alanya’da otomobil satısının yapıldığı bir siteden beğendiği bir otomobili satın almak için 200 TL kapora gönderen bir kişi daha sonra dolandırıldığını anladı.

Alanya’da 'kapora' adı altında 200 TL dolandırdı

Alanya’da internet üzerinden beğendiği bir arabayı satın almak için 200 TL kapora gönderen M.N. isimli bir kişi, kaparo gönderdiği kişiye ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Olayın ardından polis ekiplerine başvurdu. Dolandırıldığını iddia eden M.N.’nin ihbarı üzerine hareke geçen ekipler, kaporanın yatırıldığı hesabın sahibi S.P.’yi göz altına alındı.

Olayla ilgili gerçekleşen duruşmada ifade veren M.N, bir internet sitesinde internette Alanya'da satılık olan bir otomobil görüp beğendiğini ve ilandaki numarayı aradığını anlattı. Telefondaki kişinin kaparo karşılığında arabayı başkasına satmayacağını söylemesi üzerine arabanın sahibinin hesabına 200 TL yatırdığını belirten M.N. şunları söyledi: “Arabanın sahibi telefonda hesap numarasını vererek bir miktar kap ora göndermemi istedi. 200 lira gönderdikten sonra aynı numarayı defalarca aramama rağmen cevap veren olmadı. Bunun üzerine başka bir arkadaşıma arattım ve aynı senaryoyu ona da oynadılar. Bunun üzerine dolandırıldığımı anladım.”

“TEK DOLANDIRILAN BEN DEĞİLMİŞİM”

Davanın açılmasının ardından parayı yatırdığı hesabın banka şube müdürüyle görüştüğünü aktaran M.N., “Bu şekilde birçok kişiyi dolandırmışlar. Ben ilk değilmişim. Küçük meblalarla bir çok kişiye aynı senaryoyu uygulamışlar. Hatta aynı senaryoya 700-800 TL kaptıran bile olmuş. Aynı araç için birçok kişiden kapora almışlar” dedi.

“CİNAYET SUÇUNDAN DA 30 YIL MAHKUM EDİLMİŞ”

Olayla ilgili kendisine ‘Nitelikli Dolandırıcılık’tan dava açılan kaporaların gönderildiği hesap sahibi S.P.’nin aynı zamanda geçmiş dönemde işlenen bir cinayetle ilgili 30 yıl kesinleşen mahkumiyetinin olduğu ve bu cezasının da temyizde olduğu öğrenildi.

 

 

 

banner111

 


Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 16:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83