Alanya’daki cinayetin sebebi kıskançlık çıktı

Arkadaşı Yılmaz Kip’i başına çekiçle vurarak öldürdükten sonra battaniyeye sararak cep telefonu ve kredi kartlarını alıp kaçan Mehmet Ş. hakkında iddianame hazırlandı. Davanın ilk duruşması 24 Şubat’ta görülecek.

Alanya’daki cinayetin sebebi kıskançlık çıktı

Alanya’da beraber çalıştığı arkadaşı Yılmaz Kip’in başına çekiçle vurarak öldüren zanlı Mehmet Ş. uyuşturucunun etkisi altında kıskançlık nedeniyle cinayeti işlediğini ileri sürdü. Hakkında iddianame hazırlanan Mehmet Ş. 24 Şubat 2023 tarihinde Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Mehmet Ş. ‘bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık’, ‘Kasten öldürme’, ‘başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama’ suçlarından hakim karşısına çıkartılacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Alanya’nın Karakocalı Mahallesi’nde 7 Eylül tarihinde meydana geldi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Yalçın Kip, Alanya’nın Karakocalı Mahallesi’nde ikamet eden kardeşi Yılmaz Kip’e (26) 2 gündür ulaşamadığını ifade ederek M.K. isimli arkadaşından yardım istedi. Yalçın Kip’in isteği üzerine Yılmaz Kip’in evine giden M.K. kapıyı kırarak içeri girmek istediği sırada ağır bir koku geldiğini fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, Yılmaz Kip’in hayatını kaybettiğini belirledi. Evde yapılan incelemede ise üzeri battaniye ile örtülü olan Yılmaz Kip’in baş bölgesinden darbe alarak öldürüldüğü tespit edildi.

KATİL ZANLISI EV ARKADAŞI ÇIKTI

Soruşturmayı derinleştiren ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, katil zanlısının Yılmaz Kip’in aynı evi paylaştığı arkadaşı Mehmet Ş. (26) olduğunu tespit etti.

ARKADAŞININ BANKA KARTIYLA PARA ÇEKMİŞ

Soruşturmayı daha da derinleştiren jandarma ekipleri Mehmet Ş’nin henüz bilinmeyen bir nedenle 4 Eylül tarihinde Yılmaz Kip’i başına çekiçle vurarak öldürdükten sonra ona ait cep telefonu ve banka kartlarını alarak evden ayrıldığını ve gittiği Çanakkale’de banka kartıyla 3 kez para çektiğini tespit etti. Jandarma ekipleri Mehmet Ş’yi Çanakkale’de annesinin evinde gözaltına aldı. Alanya’ya getirilen Mehmet Ş. karakoldaki ifadesinde, Yılmaz Kip ile sürekli tartıştıklarını ve yine bir tartışma sonucu onun kafasına çekiçle vurduğunu söyledi.

ÖLDÜRDÜĞÜ ARKADAŞIYLA İNŞAATLARDA BERABER ÇALIŞMIŞ

banner111

Alanya Adliyesi’ne yoğun güvenlik önlemleri altında götürülen şüpheli Mehmet Ş. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde Yılmaz Kip’le beraber inşaatlarda çalıştığını söyledi. Olay akşamı tartışma yaşadıklarını ifade eden Mehmet Ş. kızarak Kip’in arkasından başına çekiçle vurduğunu açıkladı. Mehmet Ş. öldürdüğü Kip’i battaniyeye sarıp cebindeki kredi kartlarını ve cep telefonunu aldıktan sonra evin dış kapısına asma kilit takarak evden ayrıldığını ve Çanakkale’deki annesinin evine gittiğini anlattı. Mehmet Ş. mahkemece ‘adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83