Ankara'dan Alanya'ya bisikletle kaçtı!

15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişimi esnasında Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli sanık Binbaşı Okan Kocakurt, ifadesinde darbe gecesi hayatının tehlikede olduğunun altını çizere bir alışveriş merkezinden aldığı bisikletle Alanya’ya kadar geldiğini belirtti.

Ankara'dan Alanya'ya bisikletle kaçtı!

Önce Ankara, sonra Türkiye hava sahasının kapatıldığına yönelik 18.30 gibi bilgi gelmesi üzerine harekat merkezine geçip emrin detayını öğrenmeye çalıştığını ifade eden sanık Binbaşı Okan Kocakurt, hava araçlarının da en yakın meydana iniş yapması gerektiğini öğrendiğini söyledi.

Gece cep telefonundan gördüğü bazı haberlerin kendisini kuşkulandırdığını ileri süren Kocakurt, sabaha doğru kışla üzerinde uçan bir helikopter olduğunu, önce hafif silah sesi, ardından da helikopterin kuleye doğru atış yaptığını duyduğunu söyledi. Kocakurt, bulunduğu yerden uzaklaştığını ve gördükleri üzerine karargahın tahliye edilmesini tavsiye ettiğini iddia ederek, "Kışlamda darbeye tanık olmadım. Darbeye yönelik bir eylem ve söylem duymadım, görmedim. Ben, kışlanın terör eylemine karşı savunulduğunu düşündüm." dedi.

Sabah saatlerinde karargah önünde, içinde bir asker olan araca bindiğini ve oradan uzaklaştığını anlatan Kocakurt, askere de durumdan bahsettiğini ve can güvenliğinin tehlikede olabileceğini söylediğini belirtti. Kocakurt, bir fabrikanın içinden geçtikten sonra oranın servisine binip Yenimahalle köprüsünde indiğini kaydetti. Askere de bir miktar para verip memleketine gidebileceğini söylediğini aktaran Kocakurt, biraz dolaştıktan sonra Etlik'teki bir alışveriş merkezinden bisiklet alıp Alanya'ya kadar gittiğini anlattı. Kocakurt, Alanya'da kimlik kontrolü sırasında gözaltına alındığını ifade etti. Soruşturma aşamasındaki beyanlarını, kötü muameleden dolayı verdiği için kabul etmediğini söyleyen Kocakurt, FETÖ ile bir bağı olmadığını ileri sürdü.

O İDDİAYI İNKAR ETTİ

Darbe girişimi faaliyetleri kapsamında Atınç'ın derdest edilmesinde yer aldığı suçlamasını kabul etmediğini söyleyen Kocakurt, 15 Temmuz akşamı Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler tümenine giderek, helikopter mühimmatı aldığı iddiasının da doğruyu yansıtmadığını savundu.

"Uçuş hattına giderken, basından duyduğum haberler ve gece uçuş gözlüğüm olmadığı için uçuş görevinden imtina ettim." ifadesini kullanan Kocakurt, sanık eski üsteğmen Anıl Korkmaz'ın Zırhlı Birlikler'e birlikte uçuş yaptıkları itirafını da inkar etti.

banner111

Sanık Kocakurt, darbenin başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra bisikletle Ankara'dan Alanya'ya kaçışına ilişkin, "Şehrin kaotik ortamından kurtulup biraz sakinleşmek istedim. Kendi canımı kurtardım ve kimsenin canına kastetmedim." diye konuştu.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 11:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83