Eski Başkan Musa Özdemir serbest bırakıldı

Tosmur Eski Belediye Başkanı Musa Özdemir ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Eski Başkan Musa Özdemir serbest bırakıldı
Alanya’da FETÖ soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Tosmur’daki evinde gözaltına alınan Tosmur eski Belediye Başkanı Musa Özdemir Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürülen Musa Özdemir, alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.  Özdemir hakkında adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı gibi tedbirler alındığı bildirildi. Özdemir'in FETÖ terör örgütüne yakın vakıflara yardımların ise 17/25 Aralık süreci öncesinde yapıldığı öğrenildi. 

Olayın geçmişi

Edinilen bilgiye göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ve ihbarlar sonucu FETÖ/PDY üzerinden ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Partili Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına maddi destek sağladığı öne sürülen ve Büyükşehir yasasıyla kapanan eski Tosmur Belediye Başkanı Musa Ö. hakkında soruşturma başlatıldı. Bilgi üzerine harekete geçen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Grup Amirliği ekipleri, sabah saatlerinde Musa Ö.’yü evinde gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda dijital materyaller ele geçirildi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Alanya Birleşik İşadamları Derneği üyesi de olan Musa Ö. sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Ayrıca inşaat işçisi olduğu öğrenilen H.G. de FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 17:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83