"Tek Teker Arif'in katili kim?"

Gazipaşa'da yaşanan kaza ile ilgili konuşan Gazipaşa eski Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç sorumluluğu Gazipaşa Belediyesi'ne yükledi.

"Tek Teker Arif'in katili kim?"
Dün Gazipaşa'da tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı Tek Teker Arif lakaplı Arif Razgatlıoğlu ve kız arkadaşı Ülkü Özcan motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti. Konuyla ilgili en çarpıcı açıklama Gazipaşa eski Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç'ten geldi. Özgenç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanarak sorumluluğu Gazipaşa Belediyesi'ne yükledi. 

"Bugün yine bu yolda çok acı bir kaza meydana geldi ve Arif Razgatlıoğlu ile genç bir kız hayatını kaybetti. Bunu belirtirken çok üzülüyorum ama bu kazanın tek sorumlusu Gazipaşa Belediyesi. Bu kaza eğer dava konusu olursa, Gazipaşa Belediyesi çok ciddi bir suçlama ile karşılaşacaktır. Gazipaşa Belediye Başkanı olduğum 2005 yılında Hollanda, Belçika ve Lüksemburg'a düzenlediğimiz teknik inceleme gezileri sonrasında, Deniz Yoluna 3 metre 60 santim uzunluğunda, 10 santim yüksekliğinde, Türk Standartları Enstitüsü ve dünya standartlarına uygun hız tümsekleri yapmıştık. Bu tümseklerden sonra Deniz Yolu'nda kaza oranı neredeyse sıfır olmuştu. Hiç ölümlü kaza görmedik, duymadık. Ancak son yerel seçimde göreve gelen yeni Gazipaşa Belediyesi yönetimi bu yoldaki hız tümseklerini söktü, yola sıcak asfalt yaptı ve standardı ve teknik geçerliliği olmayan, 10 santim genişliğinde, plastik, ipe sapa gelmez, saçma sapan hız tümsekleri koydu. Bu konudaki uyarıları hiç dikkate almadılar. Gazipaşa Belediyesi'nin bu uygulamasından sonra Deniz Yolu'nda kazalar arttı, şu ana kadar en az 20 insanımız can verdi. Daha geçen hafta iki gencimiz motosiklet kazasında can verdi. Bugün iki insan daha can verdi. Bu yolda yaşanan kazalarda gençler felç oldular, sakat kaldılar. 20 insanın ölümü ne demek, bu korkunç bir rakam. Ancak belediye ısrarla, inatla bu yolda önlem almıyor. Bu insan hayatı. Bu açıklamayı yaparken de utanıyorum, bu bir siyasi açıklama değil, mevcut belediye başkanını hedef alan bir açıklama değil, bu yolda ölen insanlar nedeniyle hissettiğim acı nedeniyle yaptığım bir açıklama. Bugünkü kazanın ardından olay yerine gittim, yerde yatan iki insanı görünce gözyaşlarıma hakim olamadım. Gazipaşa'da trafik güvenliğini umursamayan bir yönetim anlayışı var. İnsanları kaybediyoruz, kimsenin böyle bir keyfiyeti olamaz. Uyarmamıza rağmen, bu cinayetleri işleyen Gazipaşa Belediyesi'nin yanlış yönetim anlayışıdır. Önce teknik, sonra tevekkül. Yolda yasadışı hız tümsekleri oluşturup, insanların ölümüne sebep olamazsın. Böyle bir lakayıtlık olamaz. Bu insanlar burada boşu boşuna ölüyorlar. Böyle bir trajedi olur mu?" 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 12:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83