Tren kazası: 4 ölü, 43 yaralı var

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kontrol lokomotifine çarpması sonucu iki vagonu devrildi. Kazada çok sayıda yolcunun yaralandığı bildiriliyor. Yaralıların civar hastanelere kaldırıldığı bildirildi. Ankara Valisi Vasip Şahin olay yerinde açıklama yaptı: 4 ölü, 43 yaralı var.

Tren kazası: 4 ölü, 43 yaralı var

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kontrol lokomotifine çarptı.

Sabah saatlerinde Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıkarak kontrol lokomotifine çarptı.

ÜST GEÇİT TRENİN ÜSTÜNE ÇÖKTÜ

Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken bazı vagonlar da devrildi.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi.

banner111

VALİ'DEN AÇIKLAMA:

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Şahin, "Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz hemen olay yerine sevk edildi. 43 yaralı var, 4 vatandaşımız ölü olarak enkazdan çıkarıldı. Halen UMKE, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ölü sayısının artmamamasını umut ediyoruz"

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 09:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83